Rīgas domes komitejās sāk darbu ar domes budžetu, Burovs to grib turpināt līdz pilnvaru beigām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas domes komitejas šonedēļ sāks Rīgas pašvaldības budžeta izveidi. Līdz šim publiski solīts saglabāt skolēnu brīvpusdienas un atlaides sabiedriskajā transportā. Tomēr līdz ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu budžetu esošajam domes sasaukumam pieņemt neizdosies.

Burovs par Rīgas domes budžeta izskatīšanu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Rīgas mērs Oļegs Burovs no "Gods kalpot Rīgai" uzskata, ka budžeta izstrādi tagad nevajadzētu bremzēt un tā iestrādes gada beigās nodot valdības deleģētajiem Rīgas domes administratoram.

"Nākamā gada budžets būs diezgan sarežģīts, mums vajadzētu budžetu samazināt par 19 miljoniem eiro, bet šobrīd mums vajadzētu skatīt citas pozīcijas. Šobrīd ir skaidrs, ka budžetu pieņemt 29. janvārī, kā bija plānots, mēs nevarēsim. Tāpēc administratori sāks strādāt ar 1/12 daļu. [Ārkārtas] vēlēšanu rezultāti varētu būt februāra beigās vai marta sākumā. Tas nozīmē, ka pilsētas budžets būs pieņemts tikai aprīļa beigās. Es pateikšu, kas tas ir diezgan nopietni ar tādiem projektiem kā Mežaparka estrāde un citiem projektiem ar Eiropas līdzfinansējumu. Par šo jautājumu es gribu nākamnedēļ runāt, tai skaitā ar Finanšu ministriju. Jautājums ir vietā. Es domāju, ka mēs ejam uz priekšu ar savu budžeta redzējumu, galu galā mums vajadzētu viņu sagatavot tiem cilvēkiem, kas būs administratori, es saprotu, augsta ranga amatpersonas no ministrijām. Nu, tad viņiem vajadzētu orientēties uz to, ka tiek gatavots budžets," skaidro Rīgas mērs Oļegs Burovs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti