Rīgas domes komiteja ar otro piegājienu skatīs budžeta grozījumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja pēc nedēļu ilga pārtraukuma šodien no jauna ķersies pie pašvaldības šī gada budžeta grozījumu skatīšanas. Iepriekš sēdi pārtrauca, jo koalīcijas deputāti sastrīdējās par iesniegtajiem priekšlikumiem budžeta grozījumos.

Budžeta paskaidrojuma rakstā redzams, ka gada pirmajos deviņos mēnešos pamatbudžeta ieņēmumi bijuši teju 736 miljoni eiro, kas ir par 57 miljoniem eiro vairāk nekā pērn. Lielāko pienesumu radījis iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumu kāpums par gandrīz desmit procentiem. Taču domnieku strīdi saistīti ar kādu detaļu budžeta grozījumos.

Rīgas domes komiteja ar otro piegājienu skatīs budžeta grozījumus
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Kopumā Rīgas šāgada budžeta pirmie grozījumi varētu ļaut secināt, ka tie lielākoties ir tehniska rakstura, precizējot ieņēmumu un izdevumu sadaļas, kur lielāko ieņēmumu kritumu rada valsts pārdomāšana Rīgai dot Eiropas Savienības naudu.

Taču grozījumi palika neizskatīti, jo bez opozīcijas pūliņiem šoreiz sastrīdējās pati koalīcija. Neapmierinātību pauduši ne tikai koalīcijā ietilpstošie un vasarā no «Saskaņas» patriektie četri deputāti, bet arī daļa «Gods kalpot Rīgai» un «Saskaņas» domnieku.

Viņu neizpratni raisa domes vadības iecere pēkšņi 150 000 eiro piešķirt basketbola klubam «VEF Rīga», tādu vajadzību pamatojot ar Latvijas Basketbola savienības septembra beigās uzrakstītu vēstuli par naudas lūgumu startam Starptautiskās Basketbola federācijas turnīros.

Kā zināms, basketbola klubs «VEF Rīga» ir saistāms ar partiju «Latvijas attīstībai», kas pašlaik strādā Rīgas domes opozīcijā, bet iepriekš ir pieļāvusi iespēju kopā ar «Gods kalpot Rīgai» veidot koalīciju.

Nav izslēgts, ka mērs Oļegs Burovs no «Gods kalpot Rīgai» ar naudas iedošanu basketbola klubam grib panākt opozīcijas partijas lojalitāti, ja pašreizējā koalīcija sašķobītos.

Šodienas Finanšu komitejā spraigas debates gaidāmas arī jautājumā par skandālos ierautā nodibinājuma «Rīga.lv» likvidāciju. Opozīcija izteikusi bažas, ka līdz ar «Rīga.lv» likvidāciju nemaz netiks pārtraukti valdošo partiju «Gods kalpot Rīgai» un «Saskaņa» centieni gādāt sev popularitāti ar mediju pirkšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti