Rīgas dome vēlreiz pagarina nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lai sniegtu palīdzību iedzīvotājiem un uzņēmumiem valstī noteiktās ārkārtējās situācijas laikā, Rīgas domes pagaidu administrācija piektdien, 8. maijā, nolēma atkārtoti pārcelt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) samaksas termiņus – pirmā ceturkšņa samaksas termiņš pārcelts uz 1. jūliju, bet otrā ceturkšņa NĪN samaksas termiņš pagarināts līdz 17. augustam, informēja Rīgas dome.

Līdz ārkārtas situācijas izsludināšanai bija noteikts, ka NĪN maksājams reizi ceturksnī - ne vēlāk kā 31. martā, 15. maijā, 15. augustā un 15. novembrī - vienas ceturtdaļas apmērā no nodokļa gada summas.

Marta beigās Rīgas domes pagaidu administrācija nolēma NĪN pirmā ceturkšņa samaksas termiņu pagarināt no 31. marta uz 15. maiju. Tagad pirmā ceturkšņa samaksas termiņš pagarināts vēlreiz - līdz 1. jūlijam, bet otrā ceturkšņa samaksas termiņš pārcelts no 15. maija uz 17. augustu.

NĪN samaksas termiņa pagarināšana nodrošinās, ka atbalsts tiek sniegts visiem nodokļa maksātājiem, neradot papildus administratīvo slogu, ņemot vērā šobrīd jau samaksāto nodokļa apmēru. Tāpat tas sabalansēs nodokļa maksātāju iespējas nomaksāt nodokli ar nepieciešamību iekasēt aprēķināto NĪN summu pašvaldības budžetā.

KONTEKSTS:

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā, nosakot, ka mācības skolās notiks attālināti, tāpat kā iespēju robežās valsts un pašvaldību iestāžu darbs. 29. martā valdība lēmusi, ka ārpus mājām vienkopus būs ļauts atrasties tikai 2 cilvēkiem vai arī vienas mājsaimniecības locekļiem un jāievēro 2 metru distance. Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci. 

Pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tālab valsts mobilizējusi līdzekļus aptuveni 4 miljardu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti