Krustpunktā

Krustpunktā studijā jaunais Rīgas mērs Oļegs Burovs

Krustpunktā

Tieslietu ministrija vēlas mazturīgajiem palīdzēt izkļūt no parādu sloga

Krustpunktā diskutējam par atkritumu apsaimniekošanu Rīgā

Rīgas dome pārsūdzēs Konkurences padomes aizliegumu «Tīrīgai» slēgt līgumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas dome (RD) pārsūdzēs Konkurences padomes (KP) aizliegumu atkritumu apsaimniekotājam "Tīrīga" slēgt līgumus ar Rīgas iedzīvotājiem par atkritumu apsaimniekošanu, intervijā Latvijas Radio raidījumam "Krustpunktā" sacīja RD Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko. 

Viņš gan vēl neatklāja precīzu datumu, kurā RD plāno pārsūdzēt lēmumu, norādot, ka otrdien, 10. septembrī, valdībai vēl jāpieņem lēmums par ārkārtējās situācijas noteikšanu galvaspilsētā un jāpilnvaro dome sākt sarunu procedūru ar atkritumu apsaimniekotājiem īpašā režīmā. Stepaņenko teica, ka pie rezultāta varētu nonākt ceturtdien vai piektdien. Stepaņenko arī uzsvēra, ka pretēji KP apgalvotajam, ka Rīgai nav juridisku šķēršļu atsaukt atkritumu apsaimniekošanas līgumu uzteikumus, šādi rīkoties galvaspilsētai liedz Atkritumu apsaimniekošanas likums, kurā noteikts, ka 14. septembrī tie izbeidzas automātiski.

Līdzīgu viedokli pauda Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāre Alda Ozola, kura atzina, ka ministrijas ieskatā iepriekšnoslēgtie līgumi vairs nav spēkā, bet iedzīvotājiem nav skaidrs, kā rīkoties, bet tiesas lēmums šajā situācijā varētu ieviest skaidrību.

KP vadītāja Skaidrīte Ābrama tomēr atkārtoja iepriekš pausto, ka pašvaldībai nav juridisku šķēršļu atsaukt līgumu uzteikumus, un uzsvēra, ka haosa piesaukšana saistībā ar atkritumu apsaimniekošanas sistēmu Rīgā ir baidīšana. Ābrama norādīja - ir bažas, ka RD apgalvos, ka KP lēmuma rezultātā sadārdzināsies atkirtumu apsaimniekošanas izmaksas galvaspilsētā, tādēļ turpināsies lietas izskatīšana.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

KONTEKSTS:

15. septembrī Rīgā bija paredzēts mainīt atkritumu apsaimniekotāju – četru kompāniju vietā atkritumus izvestu “Tīrīga”, kurai Rīgas dome bija paredzējusi uzticēt šo darbu uz 20 gadiem.

Taču Konkurences padome iebilda pret šādu monopolu un nepilnu nedēļu pirms atkritumu izvedēju maiņas liedza “Tīrigai” pagaidām sākt darbus Rīgā. Vienlaikus konkurences uzraugi likuši pagaidām turpināt līgumu ar līdzšinējiem atkritumu izvedējiem.

Rīgas mērs Oļegs Burovs pauda bažas, vai tas būs iespējams. Tikmēr par nozari atbildīgai ministrs pieprasījis Rīgas domei pašvaldības rīcības plānu. Ministrs un atbildīgas Saeimas komisijas vadītājs pieļauj, ka Rīga netiks galā, valstij būs jāiesaistās.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce ("Attīstībai/Par!") aicinās Ministru kabinetu izsludināt ārkārtējo situāciju Rīgas pašvaldībā saistībā ar izveidojušos krīzi sadzīves atkritumu apsaimniekošanas jomā galvaspilsētā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti