Rīgas dome par 450 000 eiro atpirks Sprūdam piederošas zemes Skanstē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas domes Pilsētas īpašumu komiteja pirmdien pieņēma vairākus lēmumprojektus, ar kuriem paredzēts par gandrīz 450 tūkstošiem eiro atpirkt zemesgabalus, kas pieder kriminālvajāšanā nonākušajam bijušajam maksātnespējas administratoram Mārim Sprūdam un viņa ģimenei.

Zeme vajadzīga tā sauktā Skanstes revitalizācijas projekta īstenošanai. Tur plānots izbūvēt Lapeņu, Dikmaņa, Daliņa un Krūmiņa ielas, kā arī ierīkot lietus kanalizācijas sistēmas un labiekārtotu teritoriju. Zemju iegāde notiek saskaņā ar prokuratūras norādēm.

Oļegs Burovs par Sprūda īpašuma iegādi
00:00 / 00:56
Lejuplādēt

Komitejas vadītājs Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai") pastāstīja, ka nauda tiek pārskaitīta uz speciālu kontu, kas paliek drošības iestāžu rīcībā, tādējādi nauda pie Sprūda nenonāk.

"Un prokurors deva atļauju veikt šo darījumu, kur ir Māris Sprūds kā fiziska persona, bet apturēt darbību, kur Sprūdam pieder kapitāla daļas - juridisko personu, uzņēmumu "Projekts B10"," skaidroja Burovs.

Pirmdienas lēmums paredz, ka  pašvaldības komiteja apņemtas pildīt prokuratūras norādījumus, īpašumus atsavinās sabiedrības labā, kā arī 20 dienu laikā naudu ieskaitīs Māra Sprūda procesa virzītāja kontā.

Burovs norādīja, ka 21. novembrī izskatīs astoņus domes lēmumus par zemes atpirkšanu no privātajiem īpašniekiem, kā fiziskajām, tā juridiskajām personām. Šie zemes gabali nepieciešami Skanstes projekta revitalizācijai.

Pirmo reizi  par šo jautājumu pašvaldības komiteja lēma vasaras beigās, taču īsi pirms lēmuma atpirkt īpašumus, prokuratūra uzlika tiem arestu. Saskaņā ar likumu, šo īpašumu var atsavināt sabiedrības labā, naudu par darījumu ieskaitot prokurora norādītajā kontā.

Rīgas domes uzsāktais projekts “Skanstes teritorijas revitalizācijas 1.kārta”, paredz starp Skanstes ielu un dzelzceļu izbūvēt jaunas ielas, izveidojot tā dēvēto mazo loku. Taču plānotās ielas šķērso vairāku privātīpašnieku zemi, līdz ar to pašvaldībai tās ir jāpērk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti