Rīgas dome apstiprina šī gada budžeta grozījumus - samazina izdevumus par 33 miljoniem eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas dome piektdien, 1. novembrī, atbalstīja 2019. gada budžeta grozījumus, uz investīciju projektu rēķina paredzot izdevumu samazinājumu par vairāk nekā 33 miljoniem eiro, bet ieņēmumu samazinājumu - par vairāk nekā 8 miljoniem eiro. Izstrādātie grozījumi ir vairāk tehniski, jo netiek uzsāktas nekādas jaunas iniciatīvas.  

ĪSUMĀ:

  • Grozījumi paredz mazināt izdevumus par 33 miljoniem eiro, ieņēmumus - par 8 miljoniem eiro.
  • Tomēr atrasta nauda dažādām vajadzībām, piemēram, IT tehnoloģiju iegādei skolām.
  • Samazināts finansējums nodibinājumam “Riga.lv” par 377 000 eiro.
  • Vairāku lielo infrastruktūras projektu īstenošanu pārliek uz nākamo gadu.

Rīgas domes Finanšu departamenta direktora pienākumu izpildītājs Uldis Rakstiņš skaidroja, ka ir atrasta nauda dažādām vajadzībām. Piemēram, privāto bērnudārzu finansēšanai, Mežrozīšu ielā izveidotās sociālās mājas labiekārtošanai un informācijas tehnoloģiju (IT) iekārtu iegādei skolās.

“Un arī ir labā ziņa. Mēs esam samazinājuši finansējumu nodibinājumam “Riga.lv” par 377 000 eiro,” stāstīja Rakstiņš.

Ir uzsākta nodibinājuma “Riga.lv” likvidācija. Par šo tematu deputāti vēlējās iztaujāt par galvaspilsētas finansēm atbildīgo Rakstiņu.

Vilnis Ķirsis no “Jaunās Vienotības” jautāja, cik no šogad paredzētā 1,7 miljonu eiro lielā finansējuma ir iztērēts. Rakstiņš paskaidroja, ka iztērēti aptuveni 1,4 miljoni eiro un plānots samazinājums par 377 000 eiro.

Rīgas dome apstiprina šī gada budžeta grozījumus: samazina izdevumus par 33 miljoniem eiro
00:00 / 02:42
Lejuplādēt

Ķirsis arī interesējās, vai ir kādas indikācijas, ka nodibinājumam iepriekš atvēlētais finansējums nākamā gada budžetā varētu kļūt par sabiedrisko attiecību nodaļas papildu finansējumu, un saņēma noraidošu atbildi. 

Finanšu departaments sabiedrisko attiecību nodaļai nelūgs nākamgad palielināt budžetu, sacīja Rakstiņš.

Nodibinājuma “Riga.lv” finanšu saimniecību izgaismojās pavasarī, kad Valsts kontrole pēc Rīgas Tūrisma attīstības biroja un “Riga.lv” izrevidēšanas paziņoja, ka abos nodibinājumos pašvaldība trīs gadu laikā nesaimnieciski un pat nelikumīgi izlietojusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas. Vasarā nolēma “Riga.lv” likvidēt.

Runājot par lietām, kuras budžetā tiek koriģētas un pārliktas uz nākamā gada budžetu, Rakstiņš minēja vairākus infrastruktūras projektus. Austrumu maģistrāle, Brasas tilts, Deglava tilts, Centrāltirgus, Skanstes ielas projekts par ielu izbūvi – šos projektus šogad nerealizēs vai arī tie būtiski kavējas.

Runājot par pabeigtajiem projektiem, viņš minēja, piemēram, Krasta ielas projektu. Rezultātā par 13 miljoniem eiro samazināts plānotais aizņēmuma apjoms, ap 16 miljoniem samazinās Eiropas Savienības fondu finansējums, un kopumā kapitālizdevumi samazinās par 35 miljoniem eiro.

Pirmos deviņus mēnešus dome beigusi ar budžeta pārpalikumu.

32 deputātiem balsojot par, 19 – pret un trim atturoties, budžeta grozījumi tika pieņemti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti