Rīgas Centrāltirgus lauž līgumu ar «Centrālo gastro tirgu»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ilgstošas finansiālo saistību nepildīšanas dēļ AS “Rīgas centrāltirgus” nolēmusi lauzt nomas līgumu ar “Centrālā gastro tirgus” īpašnieku SIA "International SV", paziņojumā medijiem informēja Rīgas Centrāltirgus.

“Jaunu projektu īstenošana vienmēr ir saistīta ar riskiem, diemžēl šajā gadījumā “Centrālā  gastro tirgus” īpašnieks nav izvērtējis finanšu riskus, kas novedis pie tā, ka esam spiesti lauzt esošo nomas līgumu” atzina AS “Rīgas centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks. 

“Pirmais brīdinājums par nomas un komunālo maksājumu kavējumu nomniekam tika nosūtīts jau 2019. gada augustā, kas nozīmē, ka faktiski grūtības segt uzņemtās finanšu saistības  jau pāris mēnešus pēc “Centrālā gastro tirgus'' atklāšanas,” norādīja  Druvinieks.

Ievērojot visus savstarpēji noslēgtā līguma nosacījumus, AS “Rīgas centrāltirgus” jau 2020. gada 8. janvārī nosūtīja uzņēmumam paziņojumu par līguma izbeigšanu. Pārrunu rezultātā tika noslēgta vienošanās par parāda samaksu, kas paredzēja saistību izpildes nodrošinājuma iesniegšanu. Ņemot vērā, ka uz 2020. gada 31. martu SIA "International SV" nebija iesniegusi atbilstošu saistību izpildes nodrošinājumu, kā arī nebija vienojusies ar AS “Rīgas centrāltirgus” par vienošanās grozījumiem, nomas līgums ir uzskatāms par izbeigtu.

“Apzinoties izveidotā projekta nozīmīgumu Rīgas Centrāltirgum un nomniekam, no savas puses esam darījuši visu iespējamo, lai saglabātu “Centrālā gastro tirgus” darbību Gastronomijas paviljonā. Tomēr jebkura sadarbība paredz abu pušu iesaisti un situācija, kurā otra puse nepilda savas saistības, spiež mūs atbilstoši rīkoties,”  norādīja Druvinieks.

Viņš arī uzsvēra, ka līguma laušana nav saistīta ar nepārvaramas varas apstākļiem vai Covid-19 izraisīto ekonomisko krīzi.

“Ņemot vērā, ka “food-court” jeb restorānu pagalma koncepcija, kas piedāvā atšķirīgu virtuvju ēdienu gatavošanu uz vietas apmeklētāju acu priekšā, ir pieprasīta Rīgas pilsētas iedzīvotāju un viesu vidū, līdzīga veida koncepts Rīgas Centrāltirgū tiks saglabāts. Interesi ir izrādījuši gan pašreizējie Rīgas Centrāltirgus nomnieki, gan citi nozares pārstāvji, taču konkrēts risinājums tiks meklēts pēc ārkārtas situācijas beigām,” norādīja Druvinieks. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti