Rīgas Centrāltirgus bezspēcīgs pret «viltotu» pašmāju zemeņu tirgoņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

„Rīgas centrāltirgus” (RCT) patlaban ir bezspēcīgs pret tiem tirgotājiem, kas importa zemenes pārdošanā uzdod par Latvijā  audzētām sārtvaidzēm. To ceturtdien Latvijas Radio raidījumā „Krustpunktā” atzina RCT valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs.

Tirgus vadītājam pārmests, ka  patlaban pircēja paša ziņā ir pārbaudīt, vai tirgū pārdošanā esošās ogas ir Latvijā audzētas vai arī ievestas. RCT vadītājs piekrita, ka tirgū ir vērojama prakse "braši likt lielas šiltes" ar norādēm, ka zemenes ir audzētas Latvijā.

RCT pārbauda ogu izcelsmes dokumentus, taču aizdomu gadījumos tirgus nevar to pārbaudīt padziļināti, tāpat pārkāpumu gadījumos nevar uzlikt soda naudu. RCT vien var lūgt aizdomīgos gadījumus pārbaudīt Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD), un šādi lūgumi arī tiek izteikti.

"Mūsu darbības sekas ir tuvas nullei, jo neko nevar izdarīt ar šādu [importa produktu uzdošanu par vietējiem], tikai ziņot PVD," atzina Abramovs, piebilstot, ka tirgus ar "šādu situāciju samierināties nevar".

RCT vadītājs norādīja, ka tirgus sadarbībā ar PVD inspektoriem gatavs pārbaudīt saimniecības, kuru ogas saskaņā ar pavaddokumentiem nonāk tirgū. Šādas pārbaudes varētu notikt pēc pamatotām patērētāju sūdzībām, piemēram, ka konkrētā saimniecība nevar nodrošināt tirgū piedāvātos dārzeņus vai augļus, jo tai nav ne zemes, ne ražošanas.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti