Rīgas būvvalde pieņem ekspluatācijā «Z–Torņus»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas pilsētas būvvalde 10. janvārī sniegusi pozitīvu atzinumu par “Z-Torņi” nodošanu ekspluatācijā, paziņojumā medijiem informēja augstceltnes attīstītāju AS “Towers Construction Management” pārstāvji.

Tas nozīmē, ka jau drīzumā vairāki nomnieki un uzņēmumi, kas šajā augstceltnē ir iecerējuši izveidot savus birojus, varēs uzsākt telpu labiekārtošanas darbus, kā arī atsāksies dzīvokļu izīrēšana un iekārtošana, informēja projekta attīstītāji.

13 gadus ilgušajā būvniecības procesā ieguldīti jau vairāk nekā 250 miljoni eiro,  norādīja AS “Towers Construction Management” komercdirektors Andžejs Neguliners.

Rīgas pilsētas būvvaldes izsniegtais akts apstiprina ēkas atbilstību lietošanai, kā arī apstiprina veikto būvdarbu atbilstību normatīvo aktu prasībām.

“Z-Torņu" abās augstceltnēs ir gan biroji, gan dzīvokļi, savukārt ēkas pirmajos piecos stāvos ir izbūvēta publiski pieejama infrastruktūra. Projekta ietvaros jau ir atjaunotas četras vēsturiskas koka ēkas, kā arī uzlabota infrastruktūra – iekārtots bērnu rotaļu laukums, izveidots publisks parks, kā arī uzlabota satiksme un uzstādīts ielu apgaismojums.

KONTEKSTS:

Būvvalde novembrī cēla trauksmi, ka tiek izdarīts politisks spiediens, darbiniekiem liek pienākumus veikt pavirši un pieņemt ekspluatācijā miljonāram Jurijam Šefleram piederošos debesskrāpjus "Z-torņi" Pārdaugavā, Rīgā.

Rīgas pilsētas būvvalde konstatējusi vairākas nepilnības, kas liedz būvobjektu "Z-torņi" pieņemt ekspluatācijā.

Galvaspilsētas mērs Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai"), kurš tiek nosaukts par spiediena izdarītāju, apgalvoja, ka būvvalde esot pārāk birokrātiska.

Tikmēr "Towers Construction Management" vērsies Valsts policijā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā un valdībā ar sūdzībām par to, ka Rīgas būvvalde apzināti kavē nodošanu ekspluatācijā.

Daudzfunkcionālo kompleksu "Z-Towers" veido divi 30 stāvu augsti apļveida torņi (123 un 117 m), kuri ir savienoti ar pamatā esošo "podiumu". Torņos atradīsies dzīvojamie apartamenti un A klases biroju telpas, kā arī būs pieejama četru līmeņu apakšzemes stāvvieta, fitnesa un SPA zona.

"Towers Construction Management" pieder ar starptautisko kompāniju "SPI Group" saistītiem uzņēmumiem, bet "SPI Group" īpašnieks ir par Krievijas degvīna oligarhu dēvētais Jurijs Šeflers, kuram pieder arī "Latvijas balzams".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti