Rīgas brīvostas pārvaldē ievēlēts Burovs un Bergmanis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas brīvostas pārvaldes locekļu amatos otrdien, 20. augustā, Rīgas dome ievēlēja jauno mēru Oļegu Burovu ("Gods kalpot Rīgai" (GKR)) un deputātu Sandri Bergmani ("Saskaņa"). Abu pārstāvju ievēlēšana saņēma 35 domes deputātu atbalstu.

Brīvostas pārvaldes valdes locekļu amati bija brīvi kopš 1. augusta, kad tos atstāja Eiropas Parlamentā ievēlētie Andris Ameriks (GKR) un Nils Ušakovs ("Saskaņa"). Domes sēdē deputāts Bergmanis izpelnījās asu opozīcijas kritiku, jo nespēja atbildēt uz vairākiem jautājumiem par brīvostas darbu, piemēram, par to, līdz kuram datumam ir pieņemta tās stratēģija. Pats Bergmanis skaidroja, ka nav zinājis, ka domes sēdē būs jāatbild uz jautājumiem, tādēļ nebija iepriekš sagatavojies.

Brīvostas valdē kopumā strādā astoņi cilvēki - četri Rīgas domes pārstāvji un četri Ministru kabineta iecelti pārstāvji. Rīgas domi brīvostā pārstāvēs arī "Neatkarīgo deputātu frakcijas" deputāts Vadims Baraņņiks un Mihails Kameņeckis ("Saskaņa"). Finanšu ministrijas pārstāve ir Baiba Bāne, Satiksmes ministrijas - Džineta Innusa, Ekonomikas ministrijas - Pāvels Rebenoks, bet Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas - Rīgas domes deputāts Viesturs Zeps ("Latvijas attīstībai").

KONTEKSTS:

Neskaidrības ar Rīgas domes vadību sākās pēc tam, kad aprīlī par dažādiem pārkāpumiem no amata atstādinātais mērs Nils Ušakovs tika ievēlēts Eiropas Parlamentā un 29. maijā oficiāli paziņoja par amata atstāšanu. 30. maijā par galvaspilsētas mēru tika ievēlēts GKR politiķis Dainis Turlais. Taču pēc viņa ievēlēšanas no "Saskaņas" frakcijas izslēgti četri deputāti, jo viņi atteikušies balsot par sava partijas biedra Sandra Bergmaņa ievēlēšanu vicemēra amatā, un "Saskaņas" un GKR koalīcija domē zaudēja vairākumu. 20. jūnijā pēc opozīcijas pieprasījuma sasauktajā sēdē no mēra amata gāzts arī Turlais.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti