Rīgas brīvosta neatzīst pārkāpumus velkoņu lietā; gatavojas slēgt mierizlīgumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Lai arī Rīgas brīvosta neatzīst Konkurences padomes (KP) konstatētos pārkāpumus saistībā ar velkoņu biznesu ostā, tā mēģinās situāciju risināt, slēdzot ar KP mierizlīgumu un nododot velkoņus kādas institūcijas rīcībā.

Kā trešdien Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" sacīja brīvostas valdes priekšsēdētājs Andris Ameriks ("Gods kalpot Rīgai!"), velkoņu pakalpojuma bizness ir specifisks komercdarbības veids, un šo pakalpojumu ne katrs spēj sniegt, jo tas jānodrošina visu diennakti. "Ja kaut kas notiek, tad osta ir jāklapē ciet,” klāstīja Ameriks.

Viņš norādīja: laikā, kad velkoņu pakalpojumu ostā nodrošināja privātais sektors, velkoņi pārdoti, un Rīgas brīvostai aptuveni pusgadu nācies iztikt bez tiem, lai gan saskaņā ar prasībām velkoņu pakalpojums ostā ir jāpiedāvā. "Tā [neesamība] var apdraudēt valsts drošību," skaidroja brīvostas valdes priekšsēdētājs.

Ameriks pauda apņemšanos risināt jautājumu saistībā ar velkoņu pakalpojuma nodrošināšanu ostā, par ko plānots runāt arī valdībā. Visus Rīgas brīvostas velkoņus varētu nodot Latvijas Jūras administrācijas vai kādas citas valsts iestādes rīcībā.

Tāpat brīvostas valde jau ir vienojusies par mierizlīgumu ar KP. Mierizlīgums ir jāparaksta līdz 19.jūnijam un, ja brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs to nedarīs, tad zaudēs darbu brīvostā, piebilda Ameriks.

Jau vēstīts, ka KP pēc privāto sūdzībām ne reizi vien pārmetusi Rīgas brīvostai iesaisti velkoņu pakalpojuma biznesā, taču brīvosta pārkāpumus nav novērsusi. KP tagad nolēmusi brīvostai par dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu uzlikt 1,5 miljonu eiro sodu, ziņo portāls "Ir".

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti