Rīta Panorāma

Intervija ar Lolitu Ritmani

Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Aizbaltu

Intervija ar Ansi Zeltiņu

Rīgas brīvosta cer uz Baltkrievijas kravām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rīgas brīvosta plāno kravu pārvadājumu palielinājumu par 1 -2% gadā, sadarbojoties ar Baltkrieviju, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pavēstīja Rīgas brīvostas pārvaldnieks Ansis Zeltiņš.

Zeltiņš saredz iespēju sastrādāties ar Baltkrieviju, kurai nav izejas uz ostu.

Šogad piecos mēnešos gan noticis aptuveni 8% kritums kravu pārvadājumos, salīdzinot ar šo pašu periodu pagājušajā gadā. Tas esot saistīts ar ogļu kravām. Zeltiņš norādīja, ka kritums ir skaidrojams dažādi un ka arī ogļu kravām ir savs cikliskums. Viņš gan uzsvēra, ka kopumā kravu apjomi ostā ir stabili. Kāpums ģenerālkravām, kuru vidū ir arī konteineri, bijis 5,5 -6%. Tādējādi redzams, ka osta pārformējusies.

Lai gan ostā lielāko daļu sastāda beramkravas, kur ietilpst arī ogles, Rīgas osta esot multifunkcionāla. Piemēram, pērn pirmo reizi ostas vēsturē otra lielākā pārvadājamās kravas daļa bijuši kokmateriāli. Arī šogad kokmateriāliem esot pieaugoša tendence. Šīm kravām gan raksturīga sezonalitāte.

Zeltiņš norādīja, ka vietējo kravu ir daudz mazāk, tāpēc osta koncentrējas uz tranzītkravām.

Saistībā ar ievēlēšanu Eiroparlamentā 1. augustā darbu Rīgas brīvostas vadībā pametīs Andris Ameriks ("Gods kalpot Rīgai") un Nils Ušakovs ("Saskaņa"). Valdei līdz 1. augustam būtu jāievēl jauns priekšsēdētājs, taču atsevišķiem valdes locekļu amata kandidātam līdz šim nav izdevies saņemt deputātu vajadzīgo atbalstu. 

Zeltiņš norādīja, ka situācija ir neikdienišķa, bet ostas darbu neietekmē, jo valde ir lemtspējīga. Viņš pauda cerību, ka valdes priekšsēdētājs un vietnieks tiks atrasti augustā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti