Rīgā varētu vienkāršot prasības kafejnīcu āra terasēm un piešķirt NĪN atlaides

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Rīgā varētu vienkāršot prasības kafejnīcu āra terašu ierīkošanai, kā arī piešķirt nekustamā īpašuma (NĪN) atlaides, intervijā Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” pastāstīja Rīgas domes pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics.

Piektdien, 8.maijā, domē plāno skatīt lēmumprojektu par nekustamā nodokļa atlaidēm kafejnīcām. Balševics pauda, ka tā, visticamāk, būt pilnīga atbrīvošana no nodokļa.

Tāpat galvaspilsētā varētu vienkāršot prasības kafejnīcu āra terašu ierīkošanai. Iepriekš uzņēmēji kritizēja pašvaldību par smagnēju un ilgstošu procedūru.

Balševics pastāstīja, ka RD pagaidu administrācija pirms mēneša esot uzdevusi atbildīgajiem domes departamentiem vienkāršot birokrātisko procedūru. Par to arī plāno lemt piektdien.

“Procedūra vairs nebūs tik sarežģīta, kāda tā bijusi iepriekš.

Iespējams, varēs vienkārši iznest galdiņu un krēslus un sākt strādāt,” sacīja Balševics.

KONTEKSTS:

Līdz ar Covid-19 dēļ ieviestajiem ierobežojumiem būtiski cieta tūrisma nozare, arī ēdinātāji. Līdzīga situācija ir arī citās valstīs, tāpēc valdības un pilsētu mērijas cenšas veicināt uzņēmējdarbības saglabāšanos. Tā Viļņā kafejnīcu īpašniekiem ļauts galdiņus bez maksas izvietot pilsētas ielās un atkal sagaidīt apmeklētājus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti