Rīgā siltuma tarifs februārī būs par 4,4% mazāks nekā janvārī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Rīgas siltumapgādes uzņēmuma "Rīgas siltums" siltuma tarifs februārī būs par 4,4% mazāks nekā janvārī - 42,81 lats par megavatstundu, aģentūrai BNS pavēstīja uzņēmuma Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

"Siltuma cena kļūs lētāka arī martā un aprīlī, pateicoties samazinātajai dabasgāzes tirdzniecības cenai februārī un prognozēm nākamajiem diviem mēnešiem," viņa atzīmēja, norādot, ka Latvijas gāzes apgādes kompānija "Latvijas gāze" martam un aprīlim prognozē dabasgāzes tirdzniecības cenas kritumu.

Rence arī atgādināja, ka kompānija Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā iesniegusi pieteikumu par jaunu siltumapgādes tarifu projekts, kas no šā gada jūnija varētu samazināt tarifu par 3%. Šīs tarifia izmaiņas uzņēmums paskaidroja ar Rīgas siltumapgādes sistēmas modernizāciju, izbūvējot biokurināmā siltumcentrāles "Ziepniekkalns" un "Zasulauks", kas, uzsākot savu darbību, samazinās siltumenerģijas ražošanas izmaksas.

Iedzīvotāju maksājumi par siltumu ir atkarīgi no tarifa un patēriņa.

RS ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. No uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas 77% izmanto dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometru, no kuriem 74% atrodas RS īpašumā. "Rīgas siltuma" akcionāri ir Latvijas valsts – 48,995%, Rīgas dome – 49%, "Dalkia City Heat" – 2% un valsts uzņēmums "Latvenergo" – 0,005%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti