Rīta intervija

Juris Pūce uz valdības veidošanu raugoties kā piesardzīgs optimists

Rīta intervija

Zanda Kalniņa-Lukaševica: Pārsteidz lielais noraidījums Mejas "Brexit" plānam

"Rīgas siltums" plāno paaugstināt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus

Rīgā siltuma cenu pieaugumu plāno pēc šīs apkures sezonas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Siltumapgādes uzņēmums "Rīgas siltums" iecerētais siltumenerģijas tarifa pieaugums plānots pēc šīs apkures sezonas beigām, intervijā Latvijas Radio pastāstīja "Rīgas siltuma" valdes locekle Birute Krūze.

Akciju sabiedrības "Rīgas siltums" iesniegtais siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projekts paredz, ka siltumenerģijas gala tarifs Rīgā būs 49,99 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa. Proti, pieaugums plānots par 12,6%.

Krūze skaidroja, ka iecerētais tarifa pieaugums saistīts ar dabasgāzes un šķeldas cenu un citu izmaksu pieaugumu. Tāpat par 42% sadārdzinājušās iekārtu remonta un uzturēšanas izmaksas, un pašreizējā tarifā šīs izmaksas noteiktas 2010. gada līmenī.

Iecerētās izmaiņas varētu stāties spēkā pēc šīs apkures sezonas. “Šo apkures sezonu mēs vēl rīdziniekiem nodrošinām ar zemo tarifu,” sacīja Krūze.

Viņa arī norādīja, ka Rīgā apkures cenas ir zemākās, salīdzinot gan ar citam Latvijas pilsētām, gan ar pārējo Baltijas valstu galvaspilsētām. Tas esot saistīts ar “Rīgas siltuma” savlaicīgām investīcijām, samazinot zudumu siltumtīklos, palielinot efektivitāti katlumājās un diversificējot kurināmo.

Sanāksmi par plānoto siltumenerģijas tarifu pieaugumu Rīgā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija rīkos 25. janvārī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti