«Riga Plaza» pašreizējo īpašnieku pārstāvis: Darījums mums drīzāk ir «pa nullēm»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Tirdzniecības un izklaides centra “Riga Plaza” pārdošana par 93,4 miljoniem eiro, kuru plāno pabeigt jūlijā, ir laba zīme Latvijai, jo liels Rietumu investors gatavs ieguldīt, un, lai gan pārdevējiem šis darījums būs “pa nullēm”, arī tā ir veiksme, Rus.lsm.lv atzina viena no pašreizējiem īpašniekiem, “New Century Holding” (NCH) pārstāvis Kārlis Cerbulis.  

"93,4 miljoni eiro ir cena par visu tirdzniecības centru “Riga Plaza”, bet tas vēl nav pārdots. Varu tikai apliecināt, ka ir parakstīts līgums, un tas ir būtisks solis pārdošanas virzienā. Pusēm vēl jāizpilda vairāki nosacījumi," pastāstīja Cerbulis.

“Riga Plaza” atklāts 2009.gadā, tas investoriem – NCH un “Plaza center BV” - izmaksāja aptuveni 100 miljonus eiro.  Pirmajā gadā izdevās iznomāt tikai 60% platību, turklāt piedāvājot atlaides līdz pat 50%.

“Nevar teikt, ka investīcijas mums nesušas peļņu, protams, 93,4 miljoni eiro ir mazāk, nekā mēs ar partneriem ieguldījām “Riga Plaza” celtniecībā un attīstībā,” atzina Cerbulis.

Viņš gan atgādināja, ka centru cēla “treknajos gados”, bet atvēra jau krīzes laikā. Rezultātā darījuma iznākums “mums ir drīzāk pa nullēm” un kopumā rezultātā projektu var nosaukt par veiksmīgu,  viņš sacīja.  

Cerbulis neatklāja, kas ir “Riga Plaza” pircēji, jo līgums ir konfidenciāls. Taču viņš domā, ka pircēji drīz paši sevi nosauks. Pircējs ir “liels Rietumu investors, kurš acīmredzot tic Rīgai un Latvijai, tāpēc gatavs ieguldīt diezgan lielas naudas summas un uz ilgu laiku, tas savā ziņā ir balsojums par Latviju”, atzina Cerbulis.

Cerbulis atklāja, ka šis investors interesējās par vismaz vēl vienu objektu Latvijā, bet viņš nezināja teikt, vai tam ir arī kāds rezultāts.  

Ja darījumu ar “Riga Plaza” veiksmīgi pabeigs, iegūto naudu NCH atkal ieguldīs Latvijā. Vispirms gan tiks atmaksāts bankas kredīts, aptuveni 55 miljoni eiro, un investori, kuri ieguldīja naudu fondā, saņems to atpakaļ. Taču bieži vien investori, redzot, ka var atgūt savus ieguldījumus, gatavi atkal jaunajām investīcijām Latvijā, norādīja Cerbulis, atklājot, ka investīcijām, visticamāk, gan būs citi virzieni.   

Jau ziņots, ka pirmdien, 16.maijā, otrs “Riga Plaza” īpašnieks  — Nīderlandē reģistrēta kompānija “Plaza Centers NV” paziņoja par tirdzniecības un izklaides centra pārdošanas darījumu.

Tirdzniecības centra izveidē piedalījās divi partneri – ASV investīciju fonds “New Century Holding”  (NCH) un tirdzniecības un izklaides centru attīstītājs “Plaza Centers Europe” (PCE). Katrs partneris piesaistīja banku finansējumu un investēja pusi no vajadzīgas summas, un izveidoja pārvaldīšanas kompāniju  SIA “Dīksna”, kura atbildēja par kompleksa attīstību. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti