Rīgā par apkuri varēs maksāt pa daļām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Turpmāk pašvaldības uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieka" (RNP) klienti varēs izmantot jaunu apkures apmaksas principu, kas paredz 50% no rēķina varēs segt kārtējā mēnesī, bet atlikušo pusi maksāt vasaras mēnešos.

RNP klienti, kam problēmas samaksāt rēķinus, no pirmdienas var "Rīgas namu pārvaldnieka" klientu apkalpošanas centros noslēgt līgumu par izlīdzinātajiem maksājumiem, un par šiem rēķiniem soda nauda netiks piemērota. Šī iespēja būs tikai tiem iedzīvotājiem, kuru kopējais parāds ir ne lielāks par 200 latiem, vai arī iedzīvotāji būs noslēguši mierizlīgumu ar "Rīgas namu pārvaldnieku".

Kā skaidro pašvaldības uzņēmumā šis pakalpojums tiek piedāvāts, lai cilvēki varētu jau šobrīd plānot savas finanses, īpaši tie, kam pašlaik ir grūta finansiālā situācija un šīs apkures sezonas rēķini grūti apmaksājami. Turpmāk iecerēts, ka jau no apkures sezonas beigām klientiem piedāvās slēgt izlīdzināto maksājumu uz nākamo apkures sezonu, lai klienti varētu uzkrāt savus līdzekļus.

Jau ziņots, ka Latvijā decembrī būtiski pieauguši apkures rēķini augsto tarifu un zemākas gaisa temperatūras dēļ tie ir par 6070% augstāki nekā 2011.gada decembrī. Siltumapgādes uzņēmumi arvien biežāk saņem iedzīvotāju sūdzības par dārgajiem rēķiniem un lūdz maksājumu termiņu pagarinājumus. Šajā apkures sezonā iedzīvotāju parāds Latvijā samilzis līdz gandrīz 40 miljoniem latu, Rīgā apkures parāds ir ap 27 miljoniem latu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti