Rīgā norisinās Trīs jūru iniciatīvas samits

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

20. un 21. jūnijā Rīgā norisinās augsta līmeņa starptautisks pasākums - Trīs jūru iniciatīvas (3JI) samits un biznesa forums, kas pulcēs 12 Trīs jūru iniciatīvas reģiona valstu līderus, stratēģiskos partnerus, kā arī reģiona un starptautiska līmeņa uzņēmējdarbības un investīciju sektora pārstāvjus. Samitā tiks meklēti jauni attīstības un sadarbības ceļi reģiona ekonomikas izaugsmei un investīciju piesaistei.

Rīgā norisinās Trīs jūru iniciatīvas samits
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Trīs jūru iniciatīva

Trīs jūru iniciatīva ir dibināta 2016. gadā, to veido 12 Eiropas Savienības dalībvalstis: Latvija, Austrija, Bulgārija, Horvātija, Čehija, Igaunija, Ungārija, Lietuva, Polija, Rumānija, Slovākija un Slovēnija. Partneru statusā samitos piedalās ASV, Vācija un Eiropas Komisija.

Trīs jūru iniciatīvas galvenais mērķis ir stiprināt sadarbību un reģiona infrastruktūras savienojamību starp ES dalībvalstīm virzienā no Ziemeļiem uz Dienvidiem, jo līdz šim pārsvarā starpvalstu sadarbības projekti ES īstenoti virzienā no Austrumiem uz Rietumiem, nepilnvērtīgi izmantojot attīstības potenciālu.

Tāpat Trīs jūru iniciatīvas mērķis ir investīciju piesaiste ilgtspējīgai enerģētikas, transporta un digitalizācijas sektoru attīstībai, kas stiprina ES stratēģiskās un transatlantiskās sadarbības iespējas, veicina starpvalstu ekonomisko sadarbību, kā arī reģiona izaugsmi, noturību un konkurētspēju.

Šogad kopējais nepieciešamo ieguldījumu apjoms reģiona infrastruktūras objektos pārsniedz 500 miljardus eiro. Te saskaras gan reģiona valstu, gan investoru interese kopīgi attīstīt jaunus projektus.

Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Andris Teikmanis par Trīs jūru iniciatīvu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti