Rīgā līdz nākamā gada aprīlim neiekasēs nodevu par ielu tirdzniecību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Līdz nākamā gada  31.martam pagarināts termiņš, kura laikā netiks iekasēta pašvaldības nodeva par ielu tirdzniecību. Tā ceturtdien, 12.novembrī, lēma Rīgas domes deputāti, veicot grozījumus saistošajos noteikumos.

Domē informēja, ka šāds lēmums pieņemts, jo saistībā ar Covid-19 izplatību un valstī noteiktajiem ierobežojumiem ir ļoti būtiski samazinājusies iedzīvotāju un tūristu plūsma pilsētā. Tādējādi ir nepieciešami atbalsta pasākumi uzņēmējiem.

Vienlaikus noteikts, ka jau samaksātā nodeva par periodu no 1. novembra līdz 31. martam tiks atmaksāta līdz šī gada beigām. 

Saistībā ar Covid-19 izplatību, pašvaldība pavasarī jau bija ieviesusi šādu kārtību, kas bija spēkā līdz 31.oktobrim.

KONTEKSTS:

Jau ziņots, ka kafejnīcas, restorāni un bāri terases ārā varēs atstāt visu ziemu bez nodevas maksāšanas.

Covid-19 uzliesmojuma laikā pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Valdība pastiprināja drošības pasākumus, taču saslimstība ar Covid-19 turpināja pieaugt.

Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā valdība piektdien, 6. novembrī, ārkārtas sēdē nolēma atkārtoti valstī izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā no 9. novembra līdz 6. decembrim un kuras laikā būs jauni stingrāki ierobežojumi

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti