Rīgā ļaus bez saskaņošanas izsniegt preces ārpus tirdzniecības centru telpām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Covid-19 dēļ valstī noteikto ierobežojumu laikā Rīgas pilsētas būvvalde atļaus izsniegt iepriekš iegādātas preces speciāli šim mērķim paredzētos punktos ārpus lielo tirdzniecības centru telpām, neprasot tam saskaņojumu, informēja Rīgas dome.

Patlaban ir noteikti ierobežojumi tirdzniecības centriem, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir lielāka par 7000 kvadrātmetriem.

Būvvalde izvērtējusi esošo situāciju, nosakot, ka uz esošo ierobežojumu laiku, izsniedzot iepriekš iegādātas preces no punktiem ārpus tirdzniecības centru telpām, būvvaldes saskaņojums šādām darbībām nebūs nepieciešams.

Būvvalde vienlaikus norāda, ka, ierīkojot šādus preču izsniegšanas punktus, jāievēro Vispārīgajos būvnoteikumus noteiktā prasība – šādas būves apbūves laukums nedrīkst pārsniegt 25 kvadrātmetrus (rūpnieciski ražotām būvēm – 60 kvadrātmetrus).

Pēc ierobežojumu beigām teritorija no šādā kārtībā izvietotiem elementiem būs jāatbrīvo vai elementu novietošana jāsaskaņo normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. 

KONTEKSTS:

Pakāpeniski dažādus ierobežojumus tirdzniecības jomā valdība noteica jau no novembra sākuma. Tie izpelnījās tirgotāju un patērētāju kritiku un tika mainīti un precizēti, bet līdz ar ārkārtējā situācijas beigām no 7. aprīļa drīkst strādāt visi veikali, bet tirdzniecības centros aizvien saglabājas ierobežojumi un tajos var strādāt tikai noteikti veikali.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti