Rīga iecerējusi būt taupīgāka

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas domes šī gada plānos budžeta deficīts pārsniedza 11 procentus, taču tagad Rīga iecerējusi būt taupīgāka - sākotnēji plānotais Rīgas nākamā gada budžeta deficīts ir četri procenti. 

Rīgas domes Budžeta komisija šonedēļ atbalstīja pašvaldības nākamā gada budžeta prioritātes, kuras uzskaitīja Finanšu departamenta direktore Ilga Tiknuse:

„Ir pilnīgi skaidrs, ka šīs prioritātes nemainīsies, bet tikai nedaudz papildināsies. Gribētu atzīmēt, ka 2014.gadā Rīga būs Eiropas kultūras galvaspilsēta, līdz ar to lielākais palielinājums būs saistīts ar kultūras nozares finansējumu."

Nākamgad pašvaldības budžetā kā prioritāras noteiktas arī sabiedriskā drošība un kārtība, izglītība, sociālā palīdzība un investīcijas infrastruktūrā. Budžeta ieņēmumi Rīgai nākamgad plānoti par 0,8 procentiem nekā šogad un nedaudz pārsniegs 720 miljonus eiro.

Ietvars ir apmēram tāds pats. Lielākais [budžeta] palielinājums [aiz]iet ielām. Pluss, bez ielām, - Salu tilta remonts, kas nākamgad prasīs 7 miljonus latu, attiecīgi, 10 miljonus eiro. Un praktiski divkāršots budžets ielām. Tas ir tas lielākais," par būtiskākajiem izdevumiem saka Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Domes Budžeta komisija atbalstīja arī vairākus deputātu individuālos priekšlikumus. Par šo lēmumu gandarīta ir arī Rīgas domes Nacionālās apvienības frakcijas priekšsēdētāja Baiba Broka:

„Es pat teiktu, ļoti pārsteidzoši un patīkami, ka visi mūsu priekšlikumi, kas bija papildus tiem, kurus mēs jau atbalstījām katrā darba komitejā un kas bija iekļauti jau kā atbalstītie, tika atzīti par labiem. Līdz ar to es varu būt patiesi gandarīta, ka ir sadzirdētas šīs racionālās un saprātīgās idejas un mūsos kā opozīcijas deputātos ir ieklausījušies, nemēģinot šķirot to pēc politikas, bet skatoties, kas rīdziniekiem kopumā tiešām ir svarīgi."

Piemiņas zīmes Eduardam Berklavam un Gunāram Astram, nedaudz lielāki pabalsti jaundzimušajiem un politiski represētajiem, kā arī papildu štata vietas Labklājības departamentā, lai cīnītos ar narkotikām skolās. Šie „nacionāļu" priekšlikumi ir guvuši atbalstu, taču tas vēl nenozīmē, ka balsojumā par budžetu kopumā frakcija būs „par", atzīst Broka.

Sākotnēji plānotais Rīgas nākamā gada budžeta deficīts ir četri procenti. Šī gada plānos budžeta deficīts pārsniedza 11 procentus, taču tagad Rīga iecerējusi būt taupīgāka.

Rīgas domes balsojums par pašvaldības budžetu, kā ierasts, notiks dažas nedēļas pirms gadumijas - 17.decembrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti