Rīta Panorāma

Intervija ar grupu Latvian Blues Band par Starptautisko "R&B blues Festival"

Rīta Panorāma

LMA studentu un dizaineru apvienību Butterman pirmais pop-up veikals

Cilvēki ar invaliditāti izveido kafejnīcu

Rīgā cilvēki ar invaliditāti izveido kafejnīcu «RB Cafe»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sociālā uzņēmējdarbība ir biznesa modelis, kurā tiek ražoti vai sniegti pakalpojumi, risinot dažādas sociālas problēmas vai radot labumu pārējai sabiedrībai. Spilgts piemērs sociālajai uzņēmējdarbībai ir kafejnīca “RB Cafe”. Oficiāli tā tiks atklāta 12. jūnijā, bet pirms atklāšanas tajā jau paspēja paviesoties LTV.

Rīgā, Bruņinieku ielā 63, ir liela rosība. Tur notiek pēdējie sagatavošanās darbi, lai 12. jūnijā darbu varētu uzsākt sociālais uzņēmums “RB Cafe”. Top kafejnīca, kurā lielākā daļa darbinieku būs cilvēki ar invaliditāti.

“Šī būs īpaša vieta īpašiem cilvēkiem. Piedāvāsim konditorejas izstrādājumus. Kūkas, pīrādziņus, kruasānus ar garšīgu kafiju un atspirdzinošiem dzērieniem,” stāsta SIA “RB Cafe” valdes loceklis Māris Grāvis.

Kafejnīcā plānots nodarbināt septiņus cilvēkus ar invaliditāti.

Ar viņiem visiem strādā konditore Anita, kura palīdz apgūt nepieciešamās prasmes un iemaņas jaunajā darbavietā. “Viņi cenšas. Ir ļoti svarīga savstarpējā komunikācija. Viņi mums ir ļoti īpaši un centīgi. Es ceru, ka viss būs labi,”  saka Anita.

Katram darbiniekam kafejnīcā ir savi pienākumi. “Man pienākumi ir izmazgāt grīdu, visu sakopt, miskasti izmest. Palīdzēt, ko vajag. Palīdzu arī gatavot. Taisu rabarbermaizi,” stāsta “RB Cafe” darbinieks Ivo. Savukārt Emīlijas uzdevums būs kafejnīcas viesiem piedāvāt tēju un kafiju.

Darbā būs jāierodas jau septiņos no rīta. Tik agra celšanās varētu būt viens no lielākajiem izaicinājumiem. “Mēģināšu. Ja kas, uzlikšu otru modinātāju,” saka darbiniece Silvija.

“RB Cafe” piedāvās ne vien svaigas bulciņas un kūciņas uz vietas, bet arī apkalpos dažādus banketus.

“Kafejnīcas mērķis ir radīt platformu, kad katrs no mūsu darbiniekiem šeit strādā nevis mūžīgi, bet iegūst pieredzi, apliecina sevi un dodas brīvā tirgū pie citiem darba devējiem uz citām konditorejām, citām kafejnīcām. Attīstās un aug tālāk,”  saka Grāvis.

Šīs īpašās kafejnīcas oficiālā atklāšana notiks 12. jūnijā, bet apmeklētājiem tā būs atvērta jau no 13. jūnija rīta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti