Rīgā atvieglota āra kafejnīcu un ielu tirdzniecības vietu ierīkošana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Rīgas pašvaldība arī šogad saglabās atvieglojumus āra kafejnīcu, ielu tirdzniecības vietu un parkletu jeb ietves pagarinājumu ierīkošanai galvaspilsētā, informēja Rīgas dome. Izvēloties kādu no tipveida risinājumiem, nav nepieciešama saskaņošana – tikai jāsaņem atļauja ielu tirdzniecībai.

"Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem tiek piedāvāti deviņi tipveida risinājumi. Seši no tiem paredzēti āra kafejnīcām, bet trīs – parkletiem. Tipveida risinājumi pieejami arī ielu tirdzniecībai ar saldējumu, ziediem un pašu audzētiem produktiem," norādīja Rīgas domē.

Domē informēja, ka, izvēloties kādu no izstrādātajām iespējām āra kafejnīcām un parkletiem, nav nepieciešama saskaņošana ar Pilsētas attīstības departamentu un Satiksmes departamentu. Vienīgais, kas uzņēmējam jādara – Apkaimju iedzīvotāju centrā (AIC) jāsaņem atļauja ielu tirdzniecības veikšanai.

Savukārt lai izvietotu parkletu ielas malā, uzņēmējiem jāsaņem saskaņojums no uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi".

Rīgas domē piebilda, ka saskaņojums nav nepieciešams, ja sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu vietā plānots izvietot tikai kvalitatīva materiāla un viegli pārvietojamus galdus un krēslus, kuru dizains un krāsu risinājums atbilst konkrētai pilsētvides zonai. Tomēr arī šajā gadījumā jāsaņem atļauja AIC ielu tirdzniecības veikšanai.

"Ja noslēdzies derīguma termiņš esošajam skaņojumam un ielu tirdzniecības pakalpojumu sniedzējs vēlas iekārtot āra kafejnīcu vai ielu tirdzniecības vietu atbilstoši jau saskaņotajam projektam, uzņēmējam jāvēršas AIC ar iesniegumu. Tajā jānorāda, ka tiks nodrošināta atbilstība pēdējam saskaņotajam projektam, pievienojot projektu," skaidroja Rīgas dome.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti