Rīta Panorāma

Intervija ar Indriķi Muižnieku, LU rektoru

Rīta Panorāma

Intervija ar Kasparu Gerhardu,VARAM ministru (VL-TB/LNNK)

Intervija ar Zani Bojāri, Eiropas vadošā akseleratora "Startup Wise Guys" pārstāvi

Rīgā atklāj pirmo akseleratoru – «gāzes pedāli» jaunuzņēmumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Eiropā notiek jaunuzņēmumu nedēļa "Startup week Europe", un Rīgā šajā laikā tiek atklāts Baltijas valstīs pirmais akselerators jaunuzņēmumiem, kas darbosies tieši finanšu tehnoloģiju jomā. Akseleratorā apmācīs uzņēmējus un piesaistīs tiem investorus.

FAKTI

Finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmumi – uzņēmumi, kuri, izmantojot inovatīvus risinājumus, rada tradicionālajiem banku pakalpojumiem alternatīvus finanšu instrumentus

Avots: "Swedbank" mājaslapa

"Akselerators ir gāzes pedālis uzņēmumiem," Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāmā" skaidroja Eiropas vadošā akseleratora "Startup Wise Guys" pārstāve Zane Bojāre.

 

Akseleratorā trīs mēnešu laikā jaunie uzņēmēji kopā ar nozares ekspertiem apgūst zināšanas, kas pielīdzināmas četru gadu studijām. Papildus informācijai par sava biznesa attīstīšanu jaunuzņēmumi satiek arī investorus, kas palīdz tālākai attīstībai.

Lai gan šī akseleratora mājvieta ir Rīga, tas strādā ar uzņēmējiem no visas pasaules.

Bojāre atklāj, ka viņu rindās ir arī jaunie censoņi no Singapūras, ASV un citām valstīm: "Mēs viņiem pajautājām - kāpēc jūs braucat uz Latviju? Tālu taču. Viņi teica - mums ir globāls bizness, vienalga, kur ģeogrāfiski atrasties, kamēr varam viegli lidot.” Tāpat viņa norādīja, ka ārzemju uzņēmēji labi izsakās par Baltijas reģiona cilvēku tehniskajiem talantiem.

Runājot par regulējumu jaunuzņēmumiem, Bojāre teic, ka Uzņēmumu reģistram būtu jāsamazina "papīru lietas", taču citu problēmu viņa neredzot. Arī nesenie notikumi Latvijas banku sfērā uzņēmējus nebaida, piesardzīgāki gan esot investori.

Akselerators šobrīd strādā ar 20 jaunuzņēmumiem, taču tikai divi no tiem ir vietējie. Pēc Bojāres teiktā, Latvijā kopumā šobrīd darbojas aptuveni 300 jaunuzņēmumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti