Panorāma

Ostās maina politiskos pārstāvjus

Panorāma

FKTK soda "Baltic International Bank"

Rietumu banka pamet Komercbanku asociāciju

«Rietumu banka» pamet Komercbanku asociāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Viena no lielākajām bankām Latvijā – Rietumu banka – izstājusies no Latvijas Komercbanku asociācijas, kas pārstāv banku intereses, tostarp – attiecībās ar valsti. Rietumu bankas izstāšanās no organizācijas ir pirmais šāds gadījums asociācijas vēsturē. Taču par iemesliem izvairās runāt visas iesaistītās puses.

Par Rietumu bankas izstāšanos no Komercbanku asociācijas trešdienas, 9.marta, rītā paziņoja pati organizācija, uzsverot, ka asociācijas darbā nekādas izmaiņas tas neviesīs, un asociācija joprojām pārstāv lielāko daļu banku nozarē. Tomēr iemeslus, kāpēc tas noticis, asociācijā neatklāj. Tā esot bankas brīva izvēle, ko paredz statūti.

„Nevajadzētu domāt, ka tagad varētu būt kādas sankcijas vai ietekme. Tā patiešām ir iespēja apvienoties vai neapvienoties,” sacīja Komercbankas asociācijas pārstāve Baiba Melnace.

Tikpat nerunīgi ir arī pašā Rietumu bankā. „Mēs uzskatām, ka nepieciešams ne viena attīstīt esošās, bet meklēt jaunas starpbanku mijiedarbības formas, tajā skaitā reģionālajā un starptautiskajā līmenī. Tajā pašā laikā mēs augsti vērtējam piedalīšanos asociācijā un tā darbu,” sacīja bankas pārstāve Eleonora Gailiša.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) Rietumu bankas izstāšanos no asociācijas vērtē ar nožēlu. „Tomēr tai [Latvijas Komercbanku asociācijai] ir liela nozīme gan kā mūsu sadarbības partnerim, gan institūcijai, kas nodarbojas ar banku pašregulāciju. Tā kā mēs ceram, ka tie iemesli pēc iespējas īsākā laika posmā pazudīs, un Rietumu banka tuvākajā laikā atgriezīsies Komercbanku asociācijas sastāvā,” notikušo vērtēja FKTK vadītājs Pēteris Putniņš.

Rietumu banka pērn bija pelnošāko Latvijas banku vidū un strādāja ar 74,25 miljonu eiro peļņu. Bankas īpašnieki ir  Leonīds Esterkins un Arkādijs Suharenko.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti