Rīdziniekiem siltuma cena jūlijā un augustā samazināsies par 4%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgā jūnijā siltuma cena ir zemākā starp Baltijas valstu galvaspilsētām (42,81 Ls/MWh bez PVN). Tā ir par 21% zemāka nekā Viļņā un par 10% zemāka, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas cenu Tallinā. Prognozēts, ka jūlijā un augustā siltuma cena samazināsies par 4,3%, salīdzinot ar jūniju, un būs 40,99 Ls/MWh (bez PVN), informēja „Rīgas siltums”.

Siltuma cenas samazinājums iespējams, pateicoties Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apstiprinātajiem jaunajiem siltumenerģijas tarifiem, kas stāsies spēkā 1.jūlijā, un AS „Latvijas gāze” paustajai prognozei, ka dabasgāzes tirdzniecības cena šajos mēnešos būs 205 Ls/tūkst.nm3.

Siltumenerģijas tarifā 82% no kopējām izmaksām sastāda kurināmā izmaksas.

Atbilstoši SPRK 2012.gada 27.aprīļa lēmumam Nr.110 „Par akciju sabiedrības „Rīgas siltums” siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem”, siltumenerģijas cena var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

AS „Rīgas siltums” ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 900 kilometri, no kuriem 74% atrodas „Rīgas siltuma” īpašumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti