Dienas ziņas

Pašvaldība glābs Tukuma tirgu

Dienas ziņas

Tikai 22 ģimenes ārsti gatavi ņemt Covid-19 analīzes

AS "Rīgas siltums" samazina tarifus

Rīdziniekiem no jūnija par siltumu būs jāmaksā par 5% mazāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Krītoties energoresursu cenām, savus tarifus pazemina arī Latvijas siltumapgādes uzņēmumi. Sākot no šī gada 1. jūnija, rīdziniekiem par siltumu būs jāmaksā vēl par 5% mazāk, jo pašvaldības uzņēmums jau otro reizi šogad pazemina siltumapgādes tarifus.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) ceturtdien, 21. maijā, apstiprinājusi izmaiņas AS "Rīgas siltums" siltumenerģijas tarifos. Rīdziniekiem no 1. jūnija siltumenerģijas tarifs samazināsies par 5%. Attiecīgi līdzšinējo 48,08 eiro vietā par vienu megavatstundu būs jāmaksā 45,69 eiro. Šī ir jau otrā reize šogad, kad "Rīgas siltums" samazina tarifus. 

"Mēs pirmoreiz šogad samazinājām tarifu no 1. aprīļa, kad tas bija 48,08 [eiro par megavatstundu].

Pirmais samazinājums bija par 7%, tagad vēl par 5%, tātad kopumā 12%.

Kā jau minēju – tarifs stāsies spēkā no 1. jūnija. Šāds tarifu samazinājums iespējams tādēļ, ka pirktās siltumenerģijas cenas ir samazinājušās, un mēs steidzami tās samazinām arī mūsu klientiem, lai viņi spētu šajā grūtajā laikā norēķināties par siltumenerģiju," klāstīja "Rīgas siltuma" valdes locekle Biruta Krūze.

Ja tirgū turpināsies dabasgāzes un šķeldas cenas kritums, "Rīgas siltums" pieļauj iespēju pirms nākamās apkures sezonas lūgt regulatoram trešo tarifu samazināšanu šogad.

Līdzīgas tendences vērojamās arī citu pašvaldību siltumapgādes uzņēmumos. Aprīļa beigās savus tarifus būtiski samazināja "Rēzeknes siltums", pirms dažām dienām – arī "Jūrmalas siltums". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti