Rīdziniekiem iespēja digitālā kartē redzēt sev tuvāko šķiroto atkritumu punktus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ņemot vērā arvien pieaugušo iedzīvotāju interesi par atkritumu šķirošanu, Rīgas dome izveidojusi digitālu karti ar Rīgā izvietotajiem atkritumu šķirošanas punktiem. Tajos ikviens iedzīvotājs drīkst izmest sašķirotos atkritumus. Karte pieejama Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta mājaslapā.

Rīdziniekiem iespēja digitālā kartē redzēt sev tuvāko šķiroto atkritumu punktus
00:00 / 00:54
Lejuplādēt

Kartē norādīti 111 atkritumu šķirošanas punkti, kas atzīmēti ar zaļu un sarkanu krāsu. Kartē atzīmēti zaļā krāsā 104 publiskie šķirošanas punkti, bet ar sarkanu krāsu – 7 bīstamo atkritumu punkti.

"Šajā kartē iedzīvotājs atbilstoši savai dzīvesvietai, pirmkārt, var atrast sev tuvāko punktu, kur viņš attiecīgi var izmest divu veidu atkritumus. Vai nu tas ir vieglais iepakojums – papīrs, kartons, plastmasa, PET pudeles, bundžas, konservu kārbas, vai arī smagais iepakojums, kas ir stikls, pudeles vai burkas. Šajos punktos, protams, ir savi nosacījumi, ka nedrīkst izmest šķirotos atkritumus, iepakotus maisiņos vai atkritumu maisos, it sevišķi stiklu. Burkām, pudelēm būtu jābūt izskalotām, sausām. Tāpat šajos punktos nav vēlams un nedrīkst atstāt lielgabarīta atkritumus, būvniecības atkritumus. Vēl atsevišķi sarkanā krāsā ir izdalīti bīstamo atkritumu šķirošanas punkti, kur iedzīvotāji var aizvest savus atkritumus atbilstoši nosacījumiem," stāsta Rīgas domes Vides pārvaldes galvenais speciālists Gints Brunovskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti