Dienas ziņas

Valkas iedzīvotāji turpina deklarēties Igaunijas pusē

Dienas ziņas

Iestrēgusi valsts veselības apdrošināšana

Studenti risina reālas uzņēmēju problēmas

Rēzeknes tehnoloģiju akadēmijas studenti risina reālas uzņēmēju problēmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rēzeknes tehnoloģiju akadēmija kopā ar Ziemeļlietuvas koledžu jau gadu īsteno Pārdošanas laboratoriju jeb "SalesLabs" projektu. Projekta laikā studenti izstrādā risinājumus uzņēmēju problēmām un risina reālus uzdevumus. Šajā laikā risinājumi rasti jau 17 dažādu jomu uzņēmumiem.

Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Apģērbu dizaina un tehnoloģiju programmas 2.kursa studentes Zelma un Natālija šogad ir iesaistījušās Pārdošanas laboratoriju jeb "SalesLabs" projektā, kas paredz jaunas apmācības metodes ieviešanu. Tās ietvaros studentu apmācības un praktiskas iemaņas ir satuvinātas ar reālo biznesa vidi.

Semestra sākumā iesaistītie studenti ir saņēmuši uzdevumu – rast risinājumu konkrēta uzņēmuma problēmai – topošās dizaineres izstrādāja boristas priekšauta dizainu kafijas ražošanas un tirdzniecības uzņēmumam.

"Tā ir pirmā iespēja mums kā studentam strādāt jau ar klientu, reālu problēmu, reālu lietu, ko viņam vajag. Tas ir ikdienas izaicinājums, kaut kas jauns priekš mums," teica studentes.

"Dānijā un Vācijā pielieto problēmisko mācīšanos.

Tā atšķirība, kas mums ir, mēs šos problēmu risinājumus meklējām vietējos uzņēmumos un tādā veidā mēs to vietējo uzņēmējdarbību no augstskolas puses arī attīstām," piebilda projekta "SalesLabs" vadītājs Māris Igavens.

Pārdošanas laboratoriju projekts jau gadu tiek īstenots kopā ar Ziemeļlietuvas koledžu. Šajā laikā "SalesLabs" metode ir aprobēta 10 akadēmijas programmās. Savukārt 150 abu mācību iestāžu studenti piedalījās 17 uzņēmumu definēto problēmu risināšanā, kas tika saistītas ar apģērba dizainu, iekārtu modernizāciju, projekta pieteikumu izstrādi, ražošanas vadības programmas izveidi un citiem.

Šādā sadarbības veidā uzņēmēji saskata perspektīvas, jo tas neprasa papildus līdzekļu ieguldījumu, kā arī ir piemērots tiem komersantiem, kas tikko uzsāka savu darbību. 

"Man liekas, ka  projekts ir ļoti veiksmīgs, arī sadarbībā ar mūsu kaimiņiem, kad studentiem ir iespēja reāli sadarboties  ar uzņēmumiem un risināt viņu problēmas, nevis mācīties no grāmatām, skatīties internetā un apstrādāt kādus mākslīgos scenārijus," vērtēja uzņēmuma "Kuup Coffee" dibinātājs Oskars Maculevičs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti