Dienas ziņas

Bažas, vai bitēm pietiks nektāraugu

Dienas ziņas

"Sveika, Latvija!" jaunieši tiekas ar vienaudžiem

Rēzeknē meklē investoru rūpniecības kompleksam

Rēzeknes rūpniecības kompleksa izsoles pirmās kārtas neveiksmi skaidro ar informācijas trūkumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rēzeknes pašvaldībā kā galveno iemeslu pirmās Rēzeknes rūpniecības kompleksa izsoles kārtas neveiksmei min informācijas trūkumu komersantu vidū.

"Galvenais, ka komersantiem trūkst informācijas, un tā informācijas aprite nebija tik pietiekama," stāstīja Rēzeknes pilsētas domes attīstības pārvaldes vadītājs Georgijs Orlovs.

Viņš skaidroja, ka pašlaik ir izsludināta otra izsoles kārta, taču pamatnoteikumi nav mainījušies. Tie paredz tādus nomas īpašus nosacījumus kā nomas līgumu slēgšanu uz 30 gadiem, savu investīciju ieguldījumu 3,5 miljonu apmērā, kā arī to, ka jāizveido ne mazāk kā 95 darba vietas.

"Pašvaldība nevar koriģēt šīs vienības, jo tās ir cieši saistītas ar projekta rezultātiem. (..) Projekta rezultāts ir privātās investīcijas un darba vietas, ko izveidos pats komersants," teica Orlovs.

Viņš skaidroja, ka rūpniecības komplekss ir izdevīgs uzņēmējam. "Ienākot Rēzeknē, investoram no sākuma jāiepērk zeme, tad jāizstrādā, tehniskais projekts, tad jāizbūvē ražošanas komplekss.

Šajā gadījumā caur šo nomāto objektu viņš dabū uzreiz gatavas telpas, uzreiz var sākt ražošanu," skaidroja Orlovs.

Rūpniecības komplekss atrodas Rēzeknes ekonomiskās zonas teritorijā, kas potenciālajam investoram paredz arī konkrētas nodokļu atlaides.

Pašlaik jaunajā rūpniecības kompleksā Viļakas ielā Rēzeknē rit pēdējie darbi. 7 hektāru liela ēka ir aprīkota ar visu nepieciešamo uzņēmējdarbības veikšanai - biroju un sadzīves telpām, kā arī plašu tehnisko telpu, ko var pielāgot gan ražošanai, gan izmantot kā noliktavu. Šāds vērienīgs projekts Rēzeknes pašvaldībai izmaksāja gandrīz 7 miljonus eiro, 3,5 miljoni no kuriem - Eiropas Savienības līdzfinansējums.

Rēzeknes pašvaldībā norāda, ka investori varētu nākt no citām valstīm, iespējams, arī no Latvijas.

Rūpniecības kompleksam Rēzeknē otrajā izsoles kārtā par 20% samazināta nomas maksas starta cena, kas būs 5000 eiro. Gadījumā, ja pretendenti nepieteiksies arī šoreiz, pašvaldība ir gatava turpināt izsoles kārtas, piedāvājot mazāku nomas maksu. 

KONTEKSTS:

Lai gan pašvaldībā pauž, ka no uzņēmēju puses interese par jaunizveidoto infrastruktūru ir, pirmajā izsolē 1.jūnijā neviens pretendents izsolei nebija pieteicies.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti