Dienas ziņas

Talsos notikusi gāzes noplūde

Dienas ziņas

Laukos cilvēki ārstējas ar tējām

RGK divkāršojis eksporta apjomu

«Rēzeknes gaļas kombināts» divkāršo eksporta apjomu uz Eiropu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lai gan Krievijas tirgus zaudēšana daļai Latvijas uzņēmumu ir kļuvusi par izdzīvošanas jautājumu, lielākais gaļas pārstrādes uzņēmums  Latgalē - “Rēzeknes gaļas kombināts” - savulaik atradis nišu Eiropas valstīs. Pašlaik eksporta apjoms uz Eiropu divkāršojies, un uzņēmumā domā par vēl citām produkcijas realizācijas iespējām.

Gaļas pārstrādes un gaļas produktu ražošanas uzņēmums „Rēzeknes gaļas kombināts” savu produkciju eksportē uz vairākām Eiropas valstīm, un pašlaik peļņa no eksporta ir 400-500 tūkstošus eiro mēnesī. Lielākie produkcijas apjomi nonāk Anglijā, Īrijā un Vācijā, nelielos daudzumos savu produkciju uzņēmums realizē arī Spānijā, Francijā un Igaunijā.

„Šobrīd esam eksportu uz Eiropas valstīm palielinājuši dubultīgi, diemžēl tas nav tik liels, kāds bija Krievijas eksports. Procentuāli no kopēja saražotās produkcijas eksports un Eiropas Savienības valstīm ir 25%,” stāsta kombināta padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks.

Uzņēmumā arī atklāj, ka Vācijā tiek strādāts ar „etnisku tirgu” - bijušās Padomju Savienības iedzīvotājiem.

„Un ļoti pieprasa mūsu servelādes, vārītas desas, un tagad mēs startējam ar cīsiņiem. Anglijā un Īrijā tie arī ir etniskie tirgi - mūsu latvieši, kuri strādā,” stāsta pārdošanas daļas vadītāja Julita Burova.

Savukārt eiropiešu uzmanību tiek mēģināts piesaistīt ar neierastu produktu ārējo izskatu.

Uzņēmuma vadība savulaik lielus eksporta plānus saistījusi ar Baltkrieviju, taču, kaut gan tirgus ir atvērts, pagaidām eksportu tur nav izdevies attīstīt ekonomiskās situācijas dēļ. Rēzeknes gaļas kombināta padomes priekšsēdētājs Guntis Peteronoks uzsver, ka pašlaik uzņēmums aktīvi turpina meklēt jaunus eksporta tirgus: „Mēs redzam, ka tuvākajā laika varbūt pavērsies Ķīnas tirgus, un tur mums tādiem uzņēmumiem kā RGK īstenībā nav ko darīt, jo mēs esam arī salīdzinoši pret Ķīnas tirgu maziņi. Un te mums jāskatās kopīgi visiem gaļas pārstrādātājiem, lai konsolidēt' savas jaudas.”

Akciju sabiedrība „Rēzeknes gaļas kombināts” 2013.gadā strādāja ar 33, 991  miljonu eiro apgrozījumu un ar peļņu 1, 272 miljonu apmērā. Uzņēmumā ir nodarbināti 380 cilvēki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti