Eiro fokusā

Uzņēmēji var saņemt aizdevumus nedzīvojamo ēku jaunbūvei vai renovācijai

Eiro fokusā

Pētniece: Latvija ir līderis ar aplokšņu algu lielo skaitu

Rēzeknē ražotās kokogles izmanto Francijas restorānos

Rēzeknē ražotās kokogles izmanto arī Francijas restorānos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Rēzeknē jau vairākus gadus uzņēmumā SIA "Baibiņa" ražo kokogles, kuras tiek eksportētas lielākoties uz Franciju. Kokogles tiek izgatavotas no bērza pēc jaunākajām pirolīzes tehnoloģijām. Uzņēmuma mērķis paplašināt tirgu, saražoto Latvijā pārdodot vairāk.

SIA "Baibiņa" ir ģimenes uzņēmums, kas svinēs divdesmit piekto pastāvēšanas gadadienu. Uzņēmuma SIA "Baibiņa" pamatražošana ir paletes un zāģmateriāli.  Divās uzņēmuma ražotnēs vidēji mēnesī tiek izgatavotas aptuveni 70 000 dažāda veida koka palešu vienību.

Kokogles ir jaunākais virziens, kurā uzsākts darboties. Uzņēmums mēnesī saražo 55-60 tonnas kokogļu, bet gadā 660-700 tonnu, stāstīja uzņēmuma izpilddirektore Baiba Katkovska.

Kokogles ražo no bērza finierkluču serdēm pēc jaunākajām pirolīzes tehnoloģijām, kas produktam sniedz augstu siltuma atdevi un ilgāku degšanas laiku. Saražotais lielākoties tiek eksportēts uz Franciju, nedaudz uz Beļģiju, Nīderlandi, Igauniju.

Katkovska uzsvēra, ka šobrīd tiek strādāts, lai palielinātu noieta tirgu vairāk Latvijā. Lai kokogļu ražošana attīstītos un spētu iekarot tirgu, ir savi izaicinājumi, kas jāpārvar.

"Pirmkārt, ir sarežģīti atrast darbiniekus, jo darbs nav no vieglākajiem - tie ir putekļi, un ne visi cilvēki vēlas strādāt, un algai jābūt attiecīgai, lai piesaistītu cilvēkus šim darbam. Kā otrs izaicinājums varētu būt lielā konkurence, jo mums ir ļoti daudz ražotāju, kas jau ir sākuši ražot kokogles ļoti sen," stāstīja Katkovska.

Kopumā uzņēmumā tiek nodarbināti aptuveni 90 darbinieku. Ja sākotnēji kokogļu ražošana bija plānota vien kā papildu bizness jau esošajam, tad šobrīd tas dod lielu daļu no ieņēmumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti