Dienas ziņas

Plāno ceļa izbūvi Valmieras pagastā

Dienas ziņas

Preiļos pieaug dzimstība, bet ārstu trūkst

Nosaukti labākie Rēzeknes novada uzņēmēji

Rēzeknē par gada labākajiem uzņēmumiem apbalvo piensaimniekus, jahtas nomu un karogu ražotājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rēzeknes novads ir ekonomiski aktīvākais Latgales reģions – tajā darbojas gandrīz 2000 dažādu uzņēmējdarbības jomu pārstāvju. Katru gadu tiek izcelti izcilākie dažādu nozaru uzņēmēju, lauksaimnieku un mājražotāju veikumi. Šogad īpašā nominācijā tika izcelts novada inovatīvais pakalpojums un vietējās identitātes produkts.

“Rēzeknes novada uzņēmums” gada balvas pasniegšanas ceremonija  norisinās ceturto reizi, un  šogad desmit nominācijās tika izvērtēti 26 pretendenti. To vidū bija lieli uzņēmumi, izglītības un kultūras mecenāti,  novada atpazīstamības simbolu veicinātāji, amatnieki un mājražotāji.

Nominācijā “Gada uzņēmums” 11 pretendentu vidū par vienu no uzvarētājiem tika atzīta lopkopības saimniecība “Žukovi”, kurā Aleksandrs un Valentīna Žukovi  apsaimnieko 45 hektārus zemes un kopj 15 slaucamās govis. Saimniecība ir veidota pašu spēkiem lēni, bet mērķtiecīgi.

Un pat tagad, kad piensaimniekiem ir grūti laiki, Aleksandrs Žukovs saglabā optimismu un cer, ka ar darbu visu spēs pārvarēt: “Daudzi tagad aiziet no piena biznesa, sāk tirgot ar graudiem, gaļu, bet tur arī tā niša tiks pārpildīta. Bet ar pienu kādam vajag taču nodarboties. Ceram uz labāko – varbūt cenas pieaugs. Ļoti žēl visu pamest, jo tik daudz darba ir ieguldīts.”

Šī gada īpašās nominācijās tika atzīmēti novada inovatīvā pakalpojuma un vietējās identitātes produkta ieviesēji. Par inovatīvo pakalpojumu ir kļuvusi iespēja izbraukt pa Latgales jūru - Rāznas ezeru ar “SEA Esta” jahtu. “Doma jau tur bija savādāka: laiviņa bija nopirkta, lai pasauli apceļotu. Beigas izrādījās mazliet par mazu, tāpēc nokļuva te, Latgales jūra,” stāsta buru jahtas “SEA ESTA” kapteinis Andris Struckis. Viņam šis bizness ir vaļasprieks un iespēja radīt prieku arī citiem.

Gods saukties par Rēzeknes novada identitātes produktu ticis uzņēmumā “Baltic Flags” ražotajiem karogiem, ar kuriem uzņēmums ir ieņēmis stabilu nišu Latvijas tirgū. Tā īpašniekam Mārim Rumakam radās arī Latgales karoga izveidošanas ideja, kura vēlāk tika realizēta. Un pašlaik karogs ir plaši pazīstams Latgales simbols.

“Man arī patīk karogi, tā ir tāda emocionāla lieta. Man patīk, kad karogu uztaisu, dodu cilvēkiem, viņi paceļ to mastā. Es pēc izglītības esmu vēsturnieks, man patīk pētīt ģerboņus, es darbu varu savienot ar hobiju zināma mērā,” stāsta uzņēmuma īpašnieks Māris Rumaks.

Ik gadu tiek godināti arvien vairāk Rēzeknes novada uzņēmēju, kam balvas tiek pasniegtas jaunās nominācijās. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti