Dienas ziņas

Mācības tikai latviešu valodā skolēnus nebaida

Dienas ziņas

Novērtē tūrisma sezonu Kurzemē

Rēzeknē veido infrastruktūru uzņēmējiem

Rēzeknē būvē jaunu infrastruktūru; pieprasījums būs ievērojams

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rēzeknē, speciālās ekonomiskās zonas teritorijā, šobrīd tiek būvēts rūpniecības komplekss un tam nepieciešamā infrastruktūra, ko nākotnē piedāvās uzņēmējiem. Tā kā ekonomiskā zona dod dažādas nodokļu atlaides un atvieglojumus, tiek paredzēts, ka pieprasījums pēc objekta būs ievērojams.

Ziemeļu mikrorajonā, Viļakas ielā 1, Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas teritorijā, šobrīd notiek intensīvi būvniecības darbi. Šeit top rūpniecības komplekss un tam piegulošā infrastruktūra. Piesaistot uzņēmējus gatavo objektu nomāt, pilsētā iecerēts radīt vismaz 95 jaunas darba vietas. “Ir interese no uzņēmumiem, kuri vēršas gan ekonomiskajā zonā, gan caur Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, pieprasot dažādas rūpniecības kompleksu telpas, ko varētu piedāvāt pašvaldība dažādām nozarēm,” saka Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes projektu vadītājs Imants Mekša.

Plānots, ka nefinanšu investīcijas no potenciālo nomnieku puses varētu sastādīt aptuveni 3,5 miljonus eiro, kamēr projekta pašizmaksa, kas finansēta gan no Eiropas reģionālās attīstības fonda, gan valsts budžeta dotācijas un pašvaldības līdzekļiem, veido aptuveni  6 miljonus eiro. Ēkas tehniskie parametri ir iespaidīgi un mūsdienām atbilstoši. “500 kvadrātmetri ražošanas telpas, nepilni 2000 biroja telpas un ģērbtuves, nu, liela rūpnīca (..) līmenis ļoti augsts, atbilstoši mūsdienu prasībām, ēka aprīkota ar tilta celtņiem, jo paredzēta dažāda veida izstrādājumu ražošanai. Pārsvarā gan orientējāmies uz metālapstrādi, bet iespējas ir dažādas,” skaidro SIA “Ceturtais stils” projektu vadītājs Rolands Gruzītis.

Lai gan reģistrētā bezdarba līmenis Latvijā šī gada maijā ir pazeminājies līdz zemākajam rādītājam kopš 2009.gada, Rēzeknē bezdarbnieku skaits joprojām ir augsts – 14,1%, un šādi projekti nodrošina darba vietas arī to izpildes laikā. “Tas ir tikai pozitīvi, ka būvē šādus objektus. Es domāju, ka noteikti būs darba vietas, katrā ziņā celtniekiem, tagad ir darbs projektētājiem, un ir prieks palīdzēt šādu objektu būvniecībā ar savām zināšanām,” pauž Gruzītis.

“Projekts ir vairāk vērsts nevis uz naudas iekasēšanu no nomas maksas, bet uz jaunu darba vietu radīšanu un investīcijām, kas šeit būs,” stāsta Mekša.

Nupat topošā rūpniecības kompleksa pamatos tika iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu par projekta uzsākšanu. Būvniecības darbus plānots pabeigt nākamā gada maijā. Sākoties jaunajam gadam, izsoles veidā tiks izsludināta pieteikšanās uzņēmējiem uz objekta nomu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti