Rēzeknē apstiprināts pašvaldības budžets 2019.gadam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šodien Rēzeknes domes sēdē ar balsu vairākumu apstiprināts 2019. gada budžets. Rēzeknes pilsētas konsolidētā budžeta ieņēmumu kopējais apjoms tiek prognozēts 44,9 miljonu eiro apmērā, kas ir par aptuveni 5 miljoniem eiro mazāk nekā pērn.

Savukārt izdevumu kopējais apjoms šogad plānots 61,4 miljonu eiro. Lielākie izdevumi paredzēti izglītības un sporta nozarei. Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs norādīja, ka pieņemt pilsētas budžetu, pirms vēl ir apstiprināts valsts budžets, neesot ierasta prakse. Tāpēc, plānojot pašvaldības budžetu, ticis ņemts vērā valstī apstiprinātais pagaidu budžeta plāns.

Rēzeknes domes priekšsēdētājs par budžetu
00:00 / 01:00
Lejuplādēt

"Prioritātes - struktūrfondu finansēti projekti. Nākamagd mēs atsakāmies no projektiem, kurus mēs finansējam no budžeta vai aizņēmuma līdzekļiem. Tiks finansēti tikai Eiropas struktūrfondu finansēti projekti. Par prioritāti mums paliek sports, mēs nākamgad plānojam aizņēmumus Olimpiskā centra būvniecībai, kam mēs paredzam 5,6 miljonus eiro. Īpaši gribu atzīmēt, ka ar katru gadu samazinās sociālā spriedze Rēzeknes pilsētā," teica Rēzeknes domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.

Divi domes opozīcijas deputāti atturējās balsojumā par Rēzeknes pilsētas 2019. gada budžetu, savukārt Ināra Groce, kas arī ir opozīcijas deputāte, balsoja pret.

Ināra Groce par Rēzeknes budžetu
00:00 / 00:32
Lejuplādēt

"Opozīcijas deputāti netika uzaicināti jau sākotnēji, tad, kad šīs projekta idejas radās. Investīciju projekti sastāda vienu no lielākajām šī budžeta sastāvdaļām. Kredītu portfelis ir 50 miljoni. Šis budžets ir šo iesākto ideju turpinājums. Balsojums pret budžetu ir arī balsojums pret domes priekšsēdētāja darbības stilu," teica Groce.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti