«Revertas» padomē ievēl bijušo «DnB» vadītāju Latvijā Andri Ozoliņu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Turpmāk A/S „Reverta” padomē strādās Maikls Borks, Mērija Elena Kolinsa, kā arī Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un bijušais DnB Bankas vadītājs Latvijā Andris Ozoliņš, portālu lsm.lv informēja „Reverta”.

Jaunās padomes pilnvaru termiņš ir trīs gadi un jauns tās sastāvs ir izvēlēts, jo iepriekšējā sastāva pilnvaru laiks beidzās.

Āboliņu un Ozoliņu izvēlējās speciāli izveidota komiteja, kuras sastāvā bija Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrija, Ministru prezidenta biroja un Privatizācijas aģentūras pārstāvji.

Āboliņš bez jau pieminētā Valsts kases pārvaldnieka amata ir arī Ziemeļu Investīciju bankas direktoru valdes loceklis. Savukārt Ozoliņam esot nozīmīga pieredze banku pārvaldībā, uzsver „Reverta”. Viņš ir bijis DNB Bankas valdes priekšsēdētājs, kā arī darbojies kā biznesa konsultants finanšu jomā.

„Reverta” ir „Parex” bankas pēctece, kuras darbība ir koncentrēta trijos virzienos: kredītu restrukturizācija, parādu atgūšana un nekustamo īpašumu pārvaldīšana. Tās galvenais mērķis ir atgūt iepriekš valsts ieguldītos līdzekļus „Parex” bankā. Patlaban Privatizācijas aģentūras īpašumā ir 84,15% „Reverta” akciju, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas – 12,74%, bet pārējiem akcionāriem kopā – 3,11% akciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti