«Revertas» kredītportfeli iegādāsies «Gelvora»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ceturtdien, 22. jūnijā, akciju sabiedrība „Reverta” ir parakstījusi līgumu ar SIA „Gelvora” par kredītportfeļa pārdošanu,  darījums stāsies spēkā pēc pārraugošo institūciju piekrišanas saņemšanas, liecina “Revertas” paziņojums biržai “Nasdaq Riga”.

Darījuma ietvaros „Reverta” investoram pakāpeniski nodos 4,5 tūkstošus kredītlietu. Šajā procesā būs iesaistītas abas darījuma puses, un lēšams, ka tas aizņems aptuveni trīs mēnešus.

Atbilstoši līguma nosacījumiem darījuma summa ir ierobežotas pieejamības informācija.

  SIA „Gelvora”  ir starptautiska kompānija, kas ietilpst Zviedrijas finanšu holdinga „Marginalen AB” sastāvā. Latvijā SIA „Gelvora”  ir ierindojusies TOP  līdera pozīcijās starp analoga profila kompānijām, teikts “Revertas” paziņojumā biržai.

„Revertas” valdes un padomes lēmumu par potenciālā investora izvēli noteica tādi kritēriji kā nozares standartiem un pasaules praksei atbilstoši organizēts caurspīdīgs  pārdošanas process, saņemto labāko saistošo piedāvājumu finansiālo, darījuma struktūras un līgumu juridisko risku izvērtējums, kā arī potenciālā investora nevainojama reputācija un uzticamība.

Gandrīz septiņu gadu darba rezultātā „Reverta” ir atguvusi 754 miljonus eiro jeb 67% no tajā atstātajiem problemātiskajiem aktīviem. Šobrīd „Revertas” portfelī ir atlikuši tikai paši problemātiskākie aktīvi ar ilgstošām maksātnespējas un likviditātes problēmām – šo kredītu vidējais kavēto dienu skaits pārsniedz 2500 dienas.

Jau ziņots, ka valdība pērn pieņēma lēmumu uzsākt "Revertas" kredītportfeļa pārdošanas procesu. Īstenojot šo lēmumu, "Reverta" noslēdza līgumu ar konkursa uzvarētāju SIA "KPMG Baltics" par kredītportfeļa pārdošanas procesa organizēšanu.

2016.gadā no uzrunātajiem 64 potenciālajiem investoriem konfidencialitātes līgumus parakstīja 15 interesenti. Pēc iepazīšanās ar sagatavoto informāciju septiņi potenciālie investori izteica nesaistošos piedāvājumus.

Pēc piedāvājumu izvērtēšanas četru labāko piedāvājumu izteicēji uzaicināti piedalīties padziļinātajā "Revertas" kredītportfeļa izpētē, lai pēc tam iesniegtu saistošos piedāvājumus, norāda kompānijā.

Vēl šā gada sākumā "Reverta" nebija atguvusi vairāk nekā 400 miljonus eiro no "Parex bankas" problemātiskajiem aktīviem. 

Saskaņā ar Eiropas Komisijas apstiprināto "Parex bankas" restrukturizācijas plānu "Revertas" saimnieciskā darbība tiek izbeigta 2017.gada beigās. Līdz noteiktā termiņa beigām "Revertai" jāpabeidz portfeļa izstrāde un uzņēmuma darbība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti