Aktuāli

LIZDA vadītāja par pedagogu darba samaksu

Aktuāli

Ainars Latkovskis par "Vienotības" tikšanos ar premjeru par atbalstu budžetam

"Revertas" likvidatore Ruta Amtmane par "Revertas" nākotni

«Reverta» cer atgūt 230 miljonus no «Parex» bijušajiem īpašniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

"Parex bankas" ("Parex") problemātisko aktīvu pārņēmēja AS "Reverta" vēl cer atgūt 230 miljonus eiro no bijušajiem "Parex" īpašniekiem, to intervijā Latvijas Radio atzina "Revertas" likvidatore Ruta Amtmane.

Pēc viņas teiktā, kopš savas darbības sākuma 2010.gada 1.augustā "Reverta" no problemātiskajiem aktīviem ir atguvusi vairāk nekā 763 miljonus eiro, kas veido 70% no visiem kompānijā atstātajiem problemātiskajiem aktīviem.

No tiem vairāk nekā 444 miljoni eiro samaksāti Valsts kasē, un tā ir ievērojama summa valsts budžetam, vērtēja "Reverta" pārstāve.

Amtmane uzskata, ka "Revertai" veicies ļoti labi saistībā ar problemātisko aktīvu atgūšanu - pārsvarā tās bijušas ķīlas un nekustamie īpašumi gan Baltijas valstīs, gan Krievijā un Ukrainā. Latvijā realizēti vairāk nekā 2000 īpašumi.

Šā gada 1.jūlijā ir sākta "Reverta" likvidācija, ko plānots pabeigt līdz šā gada beigām. "Darbs ar līdzekļu atgūšanu vēl turpināsies.

Tās ir tiesvedības ar "Parex bankas" bijušajiem īpašniekiem, kur prasību summas sasniedz 230 miljonus eiro. Tie ir līdzekļi, kas vēl būtu atgūstami," teica "Revertas" pārstāve.

Privatizācijas aģentūras vadītājs Vladimirs Loginovs par "Revertas" nākotni un līdzekļu atgūšanu no tās
00:00 / 00:47
Lejuplādēt
Privatizācijas aģentūras (PA) vadītājs Vladimirs Loginovs gan otrdien valdībā atzina, ka tiesvedību dēļ būs jādibina jauns PA meitasuzņēmums. Tādējādi nebūs traucēta "Revertas" likvidācija.

 

Savukārt Amtmane gan atzina, ka jau tagad skaidrs, ka visu savulaik ieguldīto summu – 1,7 miljardus eiro - neizdosies kompensēt, vēsta LTV. Līdz šim, realizējot aktīvus, pārdodot bankas labo daļu jeb banku "Citadele" un veicot citas darbība kopumā atgūts 1,1 miljards eiro.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Eiropas Komisijas apstiprināto "Parex bankas" restrukturizācijas plānu "Revertas" saimnieciskā darbība tiek izbeigta 2017.gada beigās. Līdz noteiktā termiņa beigām "Revertai" jāpabeidz portfeļa izstrāde un uzņēmuma darbība. 

Valdība pērn pieņēma lēmumu uzsākt "Revertas" kredītportfeļa pārdošanas procesu. Īstenojot šo lēmumu, "Reverta" noslēdza līgumu ar konkursa uzvarētāju SIA "KPMG Baltics" par kredītportfeļa pārdošanas procesa organizēšanu.

Šā gada vasarā "Reverta" paziņoja par lēmumu pārdot kredītportfeli SIA "Gelvora", kas ietilpst Zviedrijas finanšu holdinga „Marginalen AB” sastāvā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti