Restorānu biedrība: Lēmums ļaut kafejnīcām strādāt gadumijā nāk novēloti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Valdības lēmums ļaut kafejnīcām gadumijā strādāt visu nakti nāk novēloti, norādīja Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis. Viņaprāt, kafejnīcām, kas lems strādāt gadumijā, paspēt sagatavoties darbam visas nakts garumā būs izaicinoši.

Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis
00:00 / 00:33
Lejuplādēt

Jenzis skaidroja, ka par spīti visam lielākā problēma ir ar tūristiem un vietējiem apmeklētājiem. Viņi svētku svinēšanu plāno laicīgi un lielākoties jau izplānojuši svētku svinības, rēķinoties, ka kafejnīcas Vecgada naktī nestrādās.

"Ļoti būtiska uzņēmējdarbībā ir plānošana, bet tas, ko mēs redzam Latvijā, diemžēl, ir nedaudz ugunsdzēsēju brigāde valdībā.

Kaut ko visu laiku maina, bet saprotiet – ir jau ļoti liela daļa cilvēki savus plānus veidojuši – nu negaidot. Ja mēs runājam par tūristiem – es saprotu uzņēmējus, kuri saka, ka ir bēdīgi par šo [valdības] lēmumu [atļaut kafejnīcu darbu gadu mijā arī pēc plkst. 23], jo līdzīgi kā ar Ziemassvētku tirdziņiem.

Aizliedz Ziemassvētku tirdziņus, tad atkal pēc divām nedēļām tos atļauj, kad jau tūristu grupas ir pārplānojušas un aizbraukušas citur.

Nu, tāda eksperimentēšana," vērtēja Jenzis.

KONTEKSTS:

Valdība sēdē otrdien, 21. decembrī, nolēma, ka kafejnīcas gadumijā varēs strādāt pēc plkst. 23 – visu nakti. Šis lēmums, kā arī atļauja tirdzniecības centriem strādāt arī brīvdienās un svētku dienās raisījis veselības aprūpes ekspertu bažas. Viņi ir neizpratnē, kādēļ nolemts pieņemt šos atvieglojumus laikā, kad pieņemas spēkā Covid-19 omikrona paveida izplatība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti