Repše «Metalurga» kredīta izsniegšanā paļāvies uz Valsts kasi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Bijušais finanšu ministrs Einars Repše kredīta galvojumā ir paļāvies uz Valsts kasi, tā viņš ceturtdienas rītā pauda intervijā raidījumam „Rīta Panorāma”.

Viņš norādīja, ka tas bijis Valsts kases darbs - analizēt iespējamos riskus, galvojot kredītu tagad jau ļoti smagās finanšu grūtībās nonākušajam uzņēmumam. Repše skaidroja, ka Valsts kase apgalvojusi, ka „Liepājas metalurga” izsniegtās ķīlas nosegušas risku.

Ja gadījumā galvojums nebija jāizsniedz, tad ir jāizvērtē Valsts kases atbildība. „Neviens nenorādīja Valsts kasei, kā ir darāms viņu profesionālais darbs,” saka Repše un piebilda: „Ja viņi būtu teikuši, ka kredīts nav izsniedzams, tad mēs to nebūtu izsnieguši”.

Vēstīts, ka valsts savulaik galvoja „Liepājas metalurgam” izsniegto kredītu, ko deva Itālijas banka „UniCredit”. Vasarā valsts bija spiesta samaksāt Itālijas bankai savulaik doto kredītu. Tikmēr paša uzņēmuma nākotne ir neskaidra – joprojām nav skaidrs, vai tā iespējamajā atlabšanā iesaistīsies Krievijas uzņēmums un potenciālais investors „Daļpolimetall”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti