Rēns: Eiro ieviešana Latvijai ir smagi izcīnīts sasniegums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiro ieviešana Latvijai ir smagi izcīnīts sasniegums, taču tās vēl nebūs ceļa beigas, trešdien, paziņojot par Latvijas gatavību pievienoties eirozonai, pauda Eiropas Savienības (ES) ekonomikas un monetāro lietu komisārs Olli Rēns.

„Latvija ir panākusi augsta līmeņa ekonomisko konverģenci ar eirozonu, un ar prieku varu paziņot, ka esam secinājuši, ka Latvija ir gatava pāriet uz eiro no nākamā gada 1.janvāra,” paziņoja komisārs. Tāpēc viņš sagaida, ka Eiropas Padome un Eiropas Parlaments šo ieteikumu par eiro ieviešanu Latvijā apspriedīs un gala lēmums tiks pieņemts jau 9.jūlijā.

Viņš uzsvēra, ka Latvijai ir jāturpina tāda makroekonomiskā politika, kas nodrošina turpmāku stabilitāti un arī lai monetārā savienība gūtu labumu. „Latvijas pievienošanās eirozonai ir spēcīgs signāls reģionam, eirozonai un pasaules tirgiem kopumā Tas akcentē eirozonas integritāti un parāda, ka regulāra ilgtspējīga uz stabilitāti orientēta politika nodrošina rezultātus un reformas atmaksājas,” pauda Rēns.

Viņš uzmanību vērsa uz ekonomisko krīzi, kas Latviju skāra 2008.-2009.gadā, tās īstenoto taupības politiku, starptautiskā aizdevuma saņemšanu, lai šo krīzi pārvarētu un atgūtu ekonomikas konkurētspēju. „Un tas ir atmaksājies - Latvija ir straujāk augošā ekonomika Eiropas Savienībā,” pauda Rēns.

Latvijas vēlme pievienoties eirozonai parāda uzticību mūsu kopējai valūtai un to, ka prognozes par eirozonas sabrukšanu bija nepareizas, uzsvēra Rēns.

Jau ziņots, ka Eiropas Komisija (EK) trešdien oficiāli pauda atbalstu eiro ieviešanai Latvijā.

EK savā slēdzienā secina, ka Latvija pārliecinoši izpildījusi visus kritērijus eiro ieviešanai, un iesaka Latvijas nacionālo valūtu latu no 2014.gada 1.janvāra nomainīt pret eiro.

Kā ziņots iepriekš, šodien oficiālo konverģences ziņojumu publicēja arī Eiropas Centrālā banka (ECB). Arī tas ir Latvijai pozitīvs un apliecina, ka valsts izpilda visus kritērijus, lai ieviestu eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti