Labrīt

Brīvības iela Ilūkstē – vēstures un Sēlijas cilvēku atspulgs

Labrīt

Jana: LGBT+ kopienai Latvijā ir jābūt redzamai

VID konkursa uzvarētājs tiekas ar finanšu ministri

Reizniece-Ozola uzteic Skujiņa vēlmi VID vairāk izmantot digitālos risinājumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Atšķirībā no agrākajiem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājiem pašreizējais šī amata kandidāts Māris Skujiņš piedāvā dienesta darbā plašāk izmantot digitālos pakalpojumus, intervijā Latvijas Radio raidījumam “Labrīt” pirmdien, 4. jūnijā, sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība).

Viņa atzīmēja, ka tieši šis faktors Skujiņa motivācijas vēstulē tai šķitis interesants.

Vienlaikus ministre norādīja, ka sagaida no Skujiņas to pašu, ko no bijušās VID vadītājas Ilzes Cīrules. Proti, lai dienests kļūtu efektīvāks nodokļu iekasētājs, kā arī draudzīgs patērētājiem, taču bargs attiecībā pret, pēc Reiznieces-Ozolas vārdiem, blēžiem.

Ministre neslēpa, ka vismaz sākotnēji Skujiņa kandidatūra šķiet laba. Taču plašākus komentārus par viņu Reizniece-Ozola būs gatava vien sniegt pēc plašākas sarunas ar Skujiņu. Turklāt savam viedoklim vēl ir jābūt citiem ministriem, kā arī Saeimas deputātiem un nevalstiskajām organizācijām.

Paredzams, ka Skujiņš un Reizniece-Ozola tiksies pirmdien.

KONTEKSTS:

Konkurss uz VID vadītāja amatu izsludināts pēc Ilzes Cīrules pēkšņās aiziešanas mūžībā. Pieteikumu iesniegšana konkursam noslēdzās 2.maijā. Atlases komisija nolēma uz otro kārtu virzīt 11 no 19 pretendentiem, kas bija pieteikušies atklātajam konkursam. Savukārt uz trešo kārtu virzīti četri amata pretendenti. Galu galā komisija nolēma vadītāja amatam virzīt bijušo LTV valdes locekli Māri Skujiņu.

Konkursa komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, bet tās sastāvā darbojās arī pārstāvji no Valsts kases, Finanšu ministrijas un Tieslietu ministrijas. Tāpat pretendentu atlases procesā kā neatkarīgi novērotāji piedalījās arī pārstāvji no LDDK, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja un Drošības policijas. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti