Reizniece-Ozola: Tuvākajos gados gāzes piegādes no ASV nebūs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Tuvākajos gados slānekļa gāzes piegādes no ASV nebūs, jo nav iespējams šo procesu tehnoloģiski nodrošināt, intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa norādīja, ka patlaban nav infrastruktūras, kas ļautu piegādāt gāzi no ASV, turklāt arī paši gāzes termināļi ASV varētu sākt darboties vien nākamajos gados.

Tomēr, lai diversificētu gāzes piegādes, ir iespējama gāzes piegāde nelielos apjomos no Norvēģijas. Reizniece-Ozola jau ir tikusies ar šī uzņēmuma vadību un tā ir izrādījusi interesi eksportēt gāzi nelielos apjomos uz Latviju.

Pirms gada pēc vizītes ASV premjere Laimdota Straujuma ("Vienotība") norādīja, ka vairākas kompānijas esot izrādījušas interesi par gāzes eksportu uz Latviju. Turklāt toreizējie aprēķini liecinājuši, ka gāzes cena varētu būt mazāka, nekā no Krievijas ievestajai.

Plašākas runas par Latvijas enerģētisko atkarību no Krievijas gāzes sākās pēc Krievijas atbalstīto kaujinieku iebrukuma Donbasā, kā arī Ukrainai piederošās Krimas pussalas aneksijas.

ozola:
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti