Rīta intervija

Saeimas priekšsēdētāja Mūrniece: Nākamā gada budžeta prioritāte ir aizsardzība

Rīta intervija

Eksperte: Lielākā problēma būvniecībā - vāju projektu papildina vājš darbs

Reizniece-Ozola par pieņemto nākamā gada budžetu

Reizniece-Ozola: Progresiju nodokļu politikā vajadzēja sākt ar kapitāla nodokli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Progresijas principu nodokļu politikā vajadzēja sākt ar kapitāla nodokli, intervijā Latvijas Radio raidījumam „Labrīt” sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība).

Viņa norādīja, ka solidaritātes nodoklis ir „vienkāršots mēģinājums” ieviest progresijas principu nodokļu politikā. Taču tas ir viens no aspektiem, kādā valdība ir zaudējusi uzticamību uzņēmēju vidū.

Vienlaikus nākamā gada budžetā ir ieviestas labas lietas, bilda ministre. Proti, ir izdevies nosargāt mikrouzņēmuma nodokli, kā arī elektrības cenas ir palikušas līdzšinējā līmenī un, iespējams, pat kļūs mazākas.

Reizniece-Ozola gan arī atzina, ka šis budžets jau sākotnēji bija vairāk orientēts uz aizsardzības, veselības un izglītības sektoriem un to finansēšanu.

Jau ziņots, ka Saeima pēc vairāk nekā desmit stundu ilga darba ārkārtas sēdē pirmdien, 30.novembrī, pieņēma nākamā gada valsts budžetu, kā arī grozījumus vairāk nekā 20 likumos. Tie tostarp paredz, piemēram, lielāku akcīzes nodokli degvielai, ieviest diferencētu neapliekamo minimumu, kā arī jauna - solidaritātes - nodokļa ieviešanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti