Rīta intervija

OECD: Sarunas ar Latviju notiek par korupciju un valsts uzņēmumu pārvaldi

Rīta intervija

Intervija ar VID vadītāju Ināru Pētersoni

Intervija ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu

Reizniece-Ozola: FM no vagara jākļūst par palīgu, visuzmanīgāk vētīs veselības nozares tēriņus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Gatavojot nākamā gada budžetu, Finanšu ministrija (FM) plāno pārskatīt visu ministriju tēriņus, taču nevis lai atņemtu naudu, bet lai palīdzētu to tērēt efektīvāk. Lielāko uzmanību plānots pievērst veselības nozarei, intervijā Latvijas Radio pauda finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība). 

Viņa pastāstīja, ka pie nākamā gada budžeta darbu sāks jau martā, prioritātes būs aizsardzība, veselība un izglītība.

Viens no darba virzieniem būs rūpīga visu ministriju izdevumu pamatizdevumu pārskatīšanu, skatot, cik gudri šo naudu izlieto - nevis ar domu naudu atņemt, bet palīdzēt izvērtēt tēriņus un finansēt to, kas visvairāk vajadzīgs, skaidroja ministre.

Vērtējot tēriņus, skatīsies, kā finansējums izlietos, vai tas nav pārdalīts citām programmām, vai funkcijas pildītas efektīvi, vai nav iespējams rezultātu sasniegt ar lētākiem līdzekļiem, uzsvēra ministre.

Viņa norādīja, ka īpašu uzmanību  plānots pievērst veselības jomai, jo, pirms dot papildu finansējumu, jāsaprot, vai nauda nebūs iemesta caurumā, kur tā pazudīs.

Reizniece-Ozola sacīja, ka vēlas, lai Finanšu ministrija no vagaru ministrijas kļūtu  par atbalsta ministriju, kas palīdz efektīvāk plānot finansējumu.  

Ministre arī atzina, ka vēl ir jādomā par budžeta ieņēmumiem, un tur ir jautājums par Valsts ieņēmuma dienesta darba un nodokļu iekasēšanas efektivitāti, tāpat viņa pieļāva, ka nodokļi mainīsies, taču nevēlējās “steigties ar risinājumiem”, solot, ka izmaiņas būs piedāvātas tikai tad, ja būs iespējams tās saskaņot ar partneriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti