Reizniece-Ozola: FM ir jābūt uzņēmēju atbalstam, nevis stingrajai ministrijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Finanšu ministrijā (FM) ir jāmaina domāšana un jāsaprot, kā tā ir uzņēmēju atbalsts, nevis „stingrā ministrija, kura vienmēr saka „nē””, pēc tikšanās ar Latvijas Darba devēju konfederāciju sacīja nākamā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

„Ir milzīgi daudz darba, īss laiks. Tas, kas būs svarīgi, ir, vai man izdosies Finanšu ministrijas ierēdņu, manu kolēģu, domāšanu mazliet pamainīt, ka mēs esam atbalsta instruments uzņēmējiem, nevis stingrā ministrija, kura vienmēr saka „nē”,” norādīja Reizniece-Ozola.

„Mēs mēģināsim atrast risinājumus arī sarežģītiem uzdevumiem. Tas, kas ir jāizdara – Finanšu ministrijā ir jāstiprina kompetence. Ne tikai finansisti, bet arī cilvēki, kas saprastu to nozaru politiku, kas palīdzētu, piemēram, izglītības budžetu vērtēt no naudas viedokļa, bet arī saprast kaut nedaudz, bet no nozaru politikas viedokļa, kur ir iespējams ietaupīt un kur tiešām objektīvi ir nepieciešams vairāk, lai var pieņemt pareizos lēmumus,” pauž nākamā finanšu ministre. "Nodokļu politikā mēs mēģināsim izstrādāt tādu vidēja termiņa plānu, lai arī uzņēmēji un iedzīvotāji zinātu, kas viņus sagaida, un lai nebūtu nepatīkamu pārsteigumu budžeta veidošanas pēdējos vakaros," solīja ministre.

Konfederācijas direktors Vitālijs Gavrilovs apstiprināja, ka nopietni tika caurskatīta nodokļu politika, ēnu ekonomikas apkarošana, Eiropas Savienības fondu laicīga apgūšana un, vissvarīgākais, sadarbības veidošana starp FM un uzņēmēju organizācijām. "Valdībai jābūt tik gudrai, lai saprastu, ka tur [tautsaimniecībā] ir pieredze, zināšana, atbildība un kompetence. Tāpēc, ka viņi katru dienu strādā uz rezultātu, un to arī gaidām no valdības – darbu uz rezultātu," atzīmē Gavrilovs.

Paredzams, ka ceturtdien tieši Reizniece-Ozola kļūs par Jāņa Reira pēcteci finanšu ministra amatā, jo Saeima, visticamāk, apstiprinās jauno, premjera amata kandidāta Māra Kučinska (ZZS) vadīto valdību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti