Aktuāli

Turpinājums stāstam par Vladimiru; kādiem sarežģījumiem saskāries vājās redzes dēļ

Aktuāli

«Rail Baltica» dēļ Rīgas autoosta tomēr nebūs jāpārceļ

Dana Reizniece-Ozola par nodokļu pamatnostādnēm

Reizniece-Ozola: Balsojums par nodokļu reformu būs uzticības balsojums valdībai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Balsojums Saeimā par nodokļu reformu būs uzticības balsojums valdībai, kā arī sadarbības partneriem, ar kuriem kopā šī reforma ir veidota, intervijā Latvijas Radio intervijā „Labrīt” otrdien, 11.jūlijā, sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība).

„Šis ir uzticības balsojums valdībai, ne tikai finanšu ministram (..) Tas ir vērtējums ne tikai FM, bet visiem šiem cilvēkiem [valdības ministriem un sociālajiem partneriem] kopā,” sacīja Reizniece-Ozola.

Viņa reformu, par kuru otrdien galīgi lems valdība, raksturoja kā labi sagatavotu. Tomēr vienlaikus pauda pārliecību, ka deputātiem būs savi priekšlikumi, ko vajadzētu iekļaut reformā. Paredzams, ka parlamentārieši savus piedāvājumus varēs iesniegt līdz 21.jūlijam.

Finanšu ministre gan neslēpa cerību, ka Saeima nodokļu reformu nepārveidos līdz nepazīšanai.

Premjers Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība) līdz šim ir daudz strādājis kopā ar Saeimas deputātiem, lai šādu situāciju nebūtu, norādīja Reizniece-Ozola. Viņa atgādināja, ka Igaunijā tieši parlamenta posmā valdības sagatavotā reforma zaudēja savu veidolu un arī Lietuvā tā rit smagi.

Ministre paredzēja, ka otrdien valdībā ir gaidāmas smagas diskusijas par iedzīvotāju ienākuma nodokli un uzņēmumu ienākuma nodokli.

Arī Kučinskis LTV raidījumā „Rīta Panorāma” otrdien pauda, ka valdība ir apņēmības pilna pielikt punktu sarunām par nodokļu reformu. Vienīgais šķērslis, kas var likt to izdarīt, ir emocijas.

Viņš piezīmēja, ka līdz ar nodokļu reformu „mums nedraud nekas tikai izaugsme”. Kā vienu no reformas ieguvumiem viņš minēja uzlabošanos pašreiz aktuālajā finanšu situācijā veselības aprūpē. Viņaprāt, nodokļu reforma ieliek labus pamatus veselības aprūpes sistēmā un nodrošina tendenci gūt tai arvien lielākus ienākumus.

Jau ziņots, ka, turpinot darbu pie nodokļu reformas, valdība vienojās ieviest progresīvo iedzīvotāju ienākuma nodokli (IIN), bet minimālo algu līdz 430 eiro Latvijā varētu palielināt pakāpeniski nākamo divu gadu laikā, nevis jau 2018.gadā, kā bija plānots iepriekš, nolēma koalīcijas padome. Bet progresīvā iedzīvotāja ienākuma nodokļa (IIN) augstākā likme, ar kuru apliks ienākumus virs 55 tūkstošiem eiro gadā, būs 33,5%.

Savukārt mazākajiem ienākumiem nodokļa likme būs 20%, bet vidējiem ienākumiem likme nemainīsies un būs 23%. Savukārt, lai palielinātu finansējumu veselības nozarei, nolems par vienu procentpunktu palielināt sociālo nodokli. Tāpat valdība ir akceptējusi izmaiņas regulējumā par PVN, auto un azartspēļu nodokli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti