Reizniece-Ozola ar nosacījumiem varētu atbalstīt samazināto PVN pašmāju augļiem un dārzeņiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība) ar nosacījumiem tomēr varētu atbalstīt samazinātu pievienotās vērtības nodokļa likmi Latvijā audzētiem augļiem un dārzeņiem.

Intervijā Latvijas Radio raidījumam “Labrīt” otrdienas, 22.augusta rītā viņa norādīja, ka ir gatava mainīt savu skepsi, ja samazinātā PVN likme tiks ieviesta līdz ar vairākiem nosacījumiem.

Proti, samazinātajai PVN likmei ir jāpalīdz ražotājiem un pircējiem, samazinot cenas, nevis tirgotājiem, samazinot viņu izmaksas.  Tāpat ražotājiem ir jāiziet no ēnu ekonomikas un jāpalielina ražošanas apjomi. Visbeidzot, ir jāvērtē, vai valsts budžets vispār var atļauties mazināt PVN likmi Latvijā audzētiem dārzeņiem un augļiem.

Iepriekš – jūlija beigās – arī premjers Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība) neslēpa atturību par samazinātas PVN likmes ieviešanu pašmāju dārzeņiem.

Jau vēstīts, ka iespēja pazemināt PVN likmi pašmāju pārtikai vērtēta ne reizi vien. Pērn tālab Finanšu ministrijā izveidota darba grupa, kas vērtēja iespēju samazināt PVN likmi augļiem un dārzeņiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti