Rīta Panorāma

Intervija ar Mārīti Seili

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar satiksmes ministru Anriju Matīsu

Telefonintervija ar Jāni Reiru

Reirs: Varbūtība par Grieķijas izstāšanos no eirozonas ir ļoti liela

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ilgas un neauglīgas sarunas starp starptautiskajiem aizdevējiem, Eiropas Savienību (ES) un Grieķiju liecina, ka būtu jānotiek brīnumam, lai ceturtdien -  pēdējā dienā Atēnu glābšanai no finanšu krīzes – varētu panākt kādu vienošanos, tāpēc iespēja, ka Grieķija pamet eirozonu, ir liela.

Tā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja Latvijas finanšu ministrs Jānis Reirs ("Vienotība').

Viņš skaidroja, ka šāda scenārija varbūtība ir ļoti liela, jo eirozonas valstu ministri nav gatavi piekāpties Grieķijas ultimātiem.

Atēnas sacīja, ka starptautiskās palīdzības programma nospiedusi Grieķiju, bet “mēs redzam, ka valstis, kas uzsāka reformas, izkļuva no krīzes, piemēram, Spānija un Portugāle”, pauda Reirs. 

Viņš sacīja, ka pašlaik izskatās, ka ir jānotiek brīnumam, lai dalībvalstis pēkšņi piekristu kādam jaunajam Grieķijas plānam.

Jau vēstīts, ka ceturtdien notiks nozīmīga eirozonas valstu finanšu ministru jeb Eirogrupas sanāksme un tā ir pēdējā iespēja panākt vienošanos par Grieķijas reformu plānu un finanšu palīdzību piešķiršanu. Grieķijas Centrālā banka brīdināja -  ja neizdosies vienoties ar starptautiskajiem aizdevējiem, tas novedīs pie valsts defolta, izstāšanās no eirozonas un, ļoti iespējams, arī no Eiropas Savienības (ES).

Par smagām sarunām starp Grieķijas valdību un aizdevējiem par iepriekšējo aizņēmumu atmaksu un iespēju saņemt papildu palīdzību. Eiropas Komisija (EK) nav apmierināta ar pēdējo Grieķijas iesniegto reformu plānu, no kā ir atkarīgs, vai valsts saņems pēdējo starptautiskā aizdevuma daļu. Plāns nepieciešams, lai Grieķija varētu saņemt atlikušo starptautiskā aizdevuma daļu 7,2 miljardu eiro apmērā.

 

Infografika: Kā Grieķijas ekonomika iekrita bezdibenī?

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti