Rīta Panorāma

Jelgava svin 750!

Rīta Panorāma

Intervija ar grupu ElektroFolk

Intervija ar finanšu ministru Jāni Reiru

Reirs: Valsts ieņēmumos un tēriņos jau ir atšķirības no plānotā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Šā gada nodokļu ieņēmumos un budžeta izdevumos jau ir atšķirības no plānotā, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” norādīja finanšu ministrs Jānis Reirs („Vienotība”).

Ministrs apliecināja, ka ekonomiskās izaugsmes temps pašlaik tiek prognozēts 2,1% no iekšzemes kopprodukta (IKP), kas atpaliek no iepriekš lēstā – 2,8%. Pašreizējā ekonomiskajā un ģeopolitiskajā situācija tas gan aizvien esot vērtējams kā labs.

„Problēma ir ar mūsu izdevumu pusi, jo mūsu apetīte aug, neskatoties uz to, ka jau tagad nodokļu ieņēmumos un izdevumos ir atšķirības no plānotā,” sacīja Reirs.

Lai gan ir zināts par pārpalikumu 150 miljonu eiro apmērā, bet lielāko daļu no tā veido Eiropas fondu maksājumi par iepriekšējiem projektiem, kā arī saņemti avansā 45 miljoni eiro jaunā plānošanas perioda projektiem. Šie līdzekļi tiks iztērēti, investējot nākamajos Eiropas fondu projektos.

Savukārt budžetā ieņēmumi ir par 0,5% mazāk nekā plānots.

Taujāts par valsts ārējo parādu, ministrs sacīja, ka situācija ir ļoti nopietna, atgādinot, ka gadā par valsts parāda apkalpošanu tiek maksāti aptuveni 300 miljoni eiro. Ar to varētu pietikt kādas nozares finansēšanai, piemēram, izglītības jomai.

Viņš gan piebilda, ka salīdzinot ar citām Eiropas Savienības valstī, Latvijā parāds pret IKP ir viens no zemākajiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti